Sport Centar

David Haye nokautirao protivnika za uspješan povratak u ring

David Haye nokautirao protivnika za uspješan povratak u ring

Sinoć je u Londonskoj O2 areni bilo veče boksa, međutim gledaoci nisu dugo uživali u glavnoj borbi večeri, jer je povratnik u ring, David Haye, za nešto više od dvije minute završio borbu nokautom protiv Marka de Morija.

Ovaj 35-godišnji Britanac je prije kraja prve runde, snažnim desnim krošeom poslao Australijanca na pod, koji nakon toga više nije mogao nastaviti borbu. Hayeu je ovo bila prva borba nakon tri i po godine pauze, s obzriom da je posljednju imao sredinom 2012. godine protiv Derecka Chisore kojeg je savladao nokautom u petoj rundi.

Britanac je istakao da želi titulu prvaka u teškoj kategoriji, a posljednju šansu za to imao je u borbi protiv Wladimira Klitscka 2011. godine kada je poražen. Nakon 2013. godine on je najavio svoj oproštaj od boksa poslije teške operacije ramena, međutim ipak se vratio u ring.

“Bio je to težak put, ali sam se konačno vratio. Sve je izgledalo odlično u ringu. Ne vjerujem da bi bilo koji “teškaš” mogao podnijeti moje udarce večeras” rekao je Haye, kome je ovo sada 27 pobjeda u 29 profesionalnih borbi, te dodao:

“Rame mi sada djeluje bolje nego ikada. Vjerujem da mogu ići i dalje, i doći do titule prvaka teške kategorije”

Njegov protivnik, 33-godišnji Australac, David de Mori, prije ove borbe je u 33 profesionalna meča imao samo jedan poraz, međutim sinoć nije mogao ništa protiv odličnog Davida Hayea.

Inače aktualni prvak u teškoj kategoriji, Britanac, Tyson Fury je obećao da nikada neće braniti svoje WBC i WBO naslove protiv kolege Davida Hayea. “Mislim da je Tyson Fury dobar borac, veoma dobar. Sramota je što se ne želi boriti protiv mene. Mislim da svi znamo zašto, nakon što je vidio ovako snažne udarce.”

napoliwenger
KOMENTARI