Sport Centar

Dario Dumić prelazi u Holandiju: On je savršen, fizički jak…

Dario Dumić prelazi u Holandiju: On je savršen, fizički jak…

Dumić je dugi niz godina igrao za Brondby, a dolaskom Danela Aggera još više je napredovao. Iako su u klubu izrazili želju da ostane, bh. defanzivac je želio promijeniti sredinu, a jučer je stigla ponuda N.E.C. Nijmegena.

Čelnici oba kluba brzo su postigli dogovor, nakon čega je Dumić već danas doputovao u Holandiju. Dvadesettrogodišnji defanzivac sutra će obaviti ljekarske preglede, a u utorak će potpisati ugovor.

Dumić je u N.E.C. Nijmegen došao kao zamjena za Rensa van Eijdena, koji je potpisao za moskovski Dinamo, a trener holandskog kluba, Ernest Faber, oduševljen je dolaskom našeg defanzivca.

U Holandiji ga opisuju kao savršenu zamjenu za Eijdena, te fizički jakog fudbalera. N.E.C. Nijmegen igra odlično ove sezone i nalazi se na petoj poziciji i u borbi su za plasman u evropska takmičenja, tako da je ovo odličan transfer.

Dumić je karijeru počeo u lokalnom klubu Himmelev-Veddelev, odakle je prešao u Hvidovre, a 2008. godine potpisao za Noewich City, gdje je bio u prvom timu. Nakon toga 2010. godine vratio se u Dansku i obukao dres najvećeg kluba u toj zemlji, Brondbyja.

Ovaj odlični stoper nastupao je za sve selekcije danske reprezentacije, a i u periodu kada je nosio danski dres isticao je veliku želju da zaigra za BiH. I dok je nastupao za Brondby, praćen je od strane pomoćnika selektora Baždarevića, te su s njim obavljeni i neki razgovori.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI