Sport Centar

Dani Olmo za SC: BiH je jaka reprezentacija, nadam se da ćemo se sresti na Evropskom prvenstvu

Sjajni igrač Dinama Dani Olmo dobio je nagradu za otkriće godine u regionu na osmom međunarodnom simpoziju o sportu i prvom međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019", a u svom prvom boravku u Sarajevu govorio je i za SCsport.ba.

Dani Olmo za SC: BiH je jaka reprezentacija, nadam se da ćemo se sresti na Evropskom prvenstvu

Sjajni igrač Dinama Dani Olmo dobio je nagradu za otkriće godine u regionu na osmom međunarodnom simpoziju o sportu i prvom međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma “Simposar 2019”, a u svom prvom boravku u Sarajevu govorio je i za SCsport.ba.

Kako je istakao, prizanje mu mnogo znači, ali zasluge za dobre igre pripisuje i svojim saigračima u dresu Modrih. Nada se da će u odlučujućem meču za plasman u nokaut fazu Lige prvaka u utorak protiv Manchester Cityja hrvatski prvak napraviti još jedan veliki rezultat.

“Prvi put sam u Sarajevu i ovo mi puno znači. Ovo je priznanje i za klub i podsticaj da nastavimo dalje. Sada imamo tešku utakmicu u utorak. Ostvarili smo veliki uspjeh do sada, ali uvijek želimo više. Imamo šanse u utorak i ako pobijedimo Manchester City možemo biti i drugi u grupi. Puno dobrih stvari smo napravili, zašto ne bi pobijedili i City”, kaže španski nogometaš.

Dani Olmo u društvu urednika portala SCsport.ba

Odlične igre u Dinamu omogućile su mu i poziv u nacionalnu selekciju. Nedavno je debitovao u kvalifikacijama za EP protiv Malte i odmah je postigao gol. Također, poznato je da će BiH u slučaju da se kroz baraž domogne Eura biti smještena u grupu E sa Španijom.

Olmo bi volio da dođe do duela sa Zmajevima, jer već poznaje Izeta Hajrovića i Amera Gojaka.

“Puno sam radio za poziv u reprezentaciju i ponosan sam na to. U Dinamu imamo dva igrača iz BiH – Hajrovića i Gojaka. BIH je jaka reprezentacija koja ima velike fudbalere poput Pjanića i Džeke. Nadam se da ćemo se sastati na Euru, bilo bi lijepo”, smatra ofanzivac Dinama.

Na kraju, poručio je da trenutno ne razmišlja o transferu, a otkrio je i da je Dinamo od starta i njegovog dolaska u Zagreb imao jasan plan i da je u njemu vidio velikog igrača.

“Ne razmišljam mnogo o transferu, fokusiran sam na utakmicu sa Manchester Cityjem i nastupe za trenutnu ekipu. Dinamo je imao projekat koji je predviđao da budem veliki igrač i da budem gdje sam sada. U tome smo uspjeli, ali mlad sam i ovo je samo početak. Trebam još napredovati kako bih bio još bolji”, zaključio je Olmo u razgovoru za SC.

Dani Olmo

dani olmodinamo zagreb
KOMENTARI

KOMENTARI

Ja Ba
Gost

Olmo je super igrač, ali nije bolji od našeg Gojaka. Dobija više pažnje jer je došao iz Barce i igra za veću reprezentaciju. Svi smo vidjeli Amera u reprezentaciji šta radi kad dobije priliku.

wpDiscuz