Sport Centar

Danas počinje turnir “Mirza Delibašić”: Učestvuju četiri ekipe iz Prvenstva BiH

Četrnaesto izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira "Mirza Delibašić", koje se održava u sjećanje na velikana bh. sporta, počet će danas, polufinalnim susretima.

Danas počinje turnir “Mirza Delibašić”: Učestvuju četiri ekipe iz Prvenstva BiH

Četrnaesto izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira “Mirza Delibašić”, koje se održava u sjećanje na velikana bh. sporta, počet će danas, polufinalnim susretima.

Pored organizatora KK Bosna Royal, na turniru učestvuju još tri ekipe iz Prvenstva BiH – Vogošća, Kakanj i Student iz Mostara.

Prvi meč odigrat će Kakanj i Vogošća u 17.30 sati, drugo polufinale između Bosne Royal i Studenta planirano je u 20 sati.

Riječ je o ekipama koje su doživjele velike promjene u vlastitim rosterima te će svakako biti interesantno vidjeti s kojim kvalitetom raspolažu pred (neizvjesni) početak nove sezone u bh. šampionatu.

Znatno se pojačao Kakanj (Josipović, Jovanović, Arslanagić, Begić), Student je doveo nekadašnjeg člana Igokee Desmonda Washingtona, a Vogošća ima novog šefa stručnog štaba (Goran Šehovac) i novi tandem Amerikanaca (Chartman, Wrighton). Bosna Royal će imati najmlađu ekipu, ne samo na tuniru, već vjerovatno i u Prvenstvu BiH; od prošlosezonskog sastava ostali su Durak, Antunović i Kosovac, dok ostatak kadra popunjavaju bivši i aktuelni reprezentativci u omladinskim kategorijama…

U istim terminima kao i dan dan ranije (17.30, 20.00 sati) sutra su planirane utakmice za treće mjesto i finale. Turnir se održava u KSC Skenderija, ulaz je besplatan.

kkbosnaroyalkkkakanjkkstudentkkvogoscamemorijalni turnir mirza delibasic
KOMENTARI

KOMENTARI