Sport Centar

Danas je rođendan velikom Misketu

Danas je rođendan velikom Misketu

Fudbalsku karijeru započeo je u omladinskim pogonima klubova SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried, SV Gartenstadt Trudering, te FT München Gern. Nakon toga je kao pionir otišao u drugi tim Bayerna, gdje je u periodu 2000. do 2004. godine odigrao 102 utakmice uz postignuta 44 gola. Za prvi tim Bayerna odigrao je samo tri utakmice.

Pravu priliku Misimović je dobio 2004. Godine kada je otišao u VFL Bochum, gdje je postao standardan igrač, te u 92 utakmice postigao 21 pogodak.
U Bochumu je igrao do 2007. godine. Nakon Bochuma prelazi u 1. FC Nürnberg gdje je u sezoni 2007/08 odigrao 28 utakmica i postigao 10 golova, da bi 2008. godine prešao u VfL Wolfsburg.

To je vjerovatno period kojeg se svi Bosanci i Hercegovci rado sjećaju. Sa Wolfsburgom je 2009. godine osvojio njemačku Bundesligu, te bio najbolji asistent lige, a uz Edina Džeku, svakako i jedan od najvažnijih igrača “Vukova” u toj sezoni. Potom je sa manje uspjeha igrao za Galatasaray i Dinamo iz Moskve. I danas igra u Kini u timu Guizhou Renhea.

Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 18. februara 2004. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Makedonije, a svoj prvi gol u dresu reprezentacije postigao je 12. marta 2004. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Luksemburga. Drugi je kapiten reprezentacije BiH, te igrač sa najviše nastupa u dresu reprezentacije.

terry stottszilina
KOMENTARI

KOMENTARI