Sport Centar

Danas četvrto međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši

Udruženje za promociju sporta i turizma "SporTur" danas na sarajevskoj Bentbaši organizira 4. međunarodno takmičenje u skokovima u vodu. Očekuje se učešće 22 takmičara iz zemalja regije te Danske i Njemačke.

Danas četvrto međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši

Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur” danas na sarajevskoj Bentbaši organizira 4. međunarodno takmičenje u skokovima u vodu. Očekuje se učešće 22 takmičara iz zemalja regije te Danske i Njemačke.

Generalni pokrovitelji ove sportsko-turističke manifestacije su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Sigurnosni aspekt učesnika manifestacije povjeren je Federalnoj upravi civilne zaštite. Direktor ove institucije Fahrudin Solak kazao je da su uređene sve analize, pripreme i pregledi samog korita Miljacke i izmjerena dubina.

“Svakako ćemo to uraditi i na sam dan takmičenja. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. Uvjeti za takmičenje su dobri, dubina rijeke je zadovoljavajuća. Svi predmeti iz rijeke koji su predstavljali bilo kakvu opsanost su uklonjeni”, kazao je Solak.

On je najavio da će tokom takmičenja biti ekipa FUCZ-a u kojoj će biti tri ronioca, te medicinska i ekipa na čamcu.

Platforma s koje će se skakati podignuta je na 18 m, a dubina Miljacke na tom dijelu je četiri metra.

Takmičenje počinje u 16 sati.

fahrudin solakmedjunarodni skokovi u vodu bentbasa 2018
KOMENTARI

KOMENTARI