Sport Centar

Đana za SC: Većina ovih djevojaka bi trebala da čine i okosnicu seniorskog tima

Đana za SC: Većina ovih djevojaka bi trebala da čine i okosnicu seniorskog tima

Nakon priprema u Hadžićima krajem januara, reprezentacija će održati još jedne pripreme u martu tačnije od 11.3 – 17.3, što nam je u razgovoru za naš portal i potvrdio selektor reprezentacije, Nermin Đana.

“Što se tiče planova za nastavak priprema, u toku je odabir grada domaćina, imamo nekoliko gradova u opticaju. Drugi dio priprema će se obaviti od 11. do 17. marta, nakon čega slijedi put u Srbiju, a to će ujedno biti nakon trećeg kola PLBiH”, izjavio je Đana za SCsport.ba.

Sa selektorom Đanom smo razgovarali o ekipi i eventualnim promjenama pred nastavak priprema.

“Imali smo na početku dosta odustajanja, ali djevojke koje su bile u Hadžićima, odradit će i drugi dio priprema. U nastavku priprema će nam se pridružiti i Dejana Kulić, rukometašica Radničkog iz Kragujevca, koja se našla na prvobitnom spisku, ali prvi dio priprema nije odradila s obzirom da nije bila EHF sedmica i nije dobila odobrenje  od kluba. Ena Kostić se oporavlja od povrede ruke, još trenira bez lopte, ali nadamo se da će biti spremna do marta. U Srbiju će putovati 18 djevojaka”, bile su riječi selektora juniroske reprezentacije BiH.

Selektor Đana je na kraju razgovora rekao kako je ova selekcija dosta mlada, ima igračica koje su dvije godine mlađe od juniroske selekcije i također je naglasio kako bi većina ovih djevojaka trebala činiti okosnicu i seniorske reprezentacije.

” U ovoj selekciji imamo dosta igračica koje su 1998. godište, dakle dvije godine mlađe od ove generacije juniorki, međutim to neće predstavljati problem, jer imali smo  u prošlosti na primjeru Mađarske, da su djevojke igrale sa dvije godine mlađim godištem koje je poslije u svojoj selekciji napravilo vrhunske rezultate . Liga nam je dosta slabija, imamo igračica koje su 2000. godište, a igraju bitne uloge u svojim klubovima, ali nadam se je ovo početak povratka žesnkog rukometa u BiH i većina djevojaka iz ove juniorske selekcije bi trebala da čini u budućnosti i okosnicu seniorskog tima”, završio je Đana.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI