Sport Centar

Dalić skratio spisak hrvatske reprezentacije za Mundijal: Otpalo nekoliko zvučnih imena

Zlatko Dalić je, prema pravilima, mogao FIFA-i poslati popis s maksimalno 35 imena, među kojima moraju biti i 23 putnika u Rusiju.

Dalić skratio spisak hrvatske reprezentacije za Mundijal: Otpalo nekoliko zvučnih imena

Hrvatski selektor Zlatko Dalić je, prema pravilima, mogao FIFA-i poslati popis s maksimalno 35 imena, među kojima moraju biti i 23 putnika u Rusiju.

No, dok su neki selektora još prošle sedmice objavili popis od 23 igrača, Dalić je prvo sastavio proširenu listu od 32 reprezentativca, a ovog je ponedjeljka taj popis odlučio dodatno skratiti na 24 reprezentativca.

‘U subotu nas čeka okupljanje reprezentacije uz dodatak kako nam se Modrić, Kovačić i Lovren priključuju 31. svibnja zbog nastupa u finalu Lige prvaka. Ovo je moj izbor i stojim iza njega. Nisam imao puno dilema, svjestan sam da nikada neće svi biti zadovoljni. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, moje je pravo da izaberem igrače’, rekao je Dalić dodavši:

‘Moja je odluka da na pripreme ide 24 igrača, ali postoji opcija da neki od njih budu naknadno pozvani ovisno o situaciji. Odbrana? Nažalost Borna Sosa je nažalost ozlijeđen, a vidjet ćemo kakva je situacija sa Strinićem koji je promijenio klub te Pivarićem. Ako treba imat ćemo alternativu’, rekao je Dalić.

Među prekobrojnima su se tako našli Karlo Letica, Borna Sosa, Borna Barišić, Zoran Nižić, Mario Pašalić, Marko Rog, Ivan Santini i Duje Čop. Najpoznatije ime među njima svakako je Duje Čop (Standard Liege) koji je bio na Euru 2016., ali očito je postao prekobrojan zbog slabije forme ove sezone.

Kada je Ćorluka u pitanju, selektora Dalića brine njegova nova povreda (ozljeda lista):

‘Jako mi je važan i znamo koliko znači za reprezentaciju, međutim neću ići u rizik jer on mora biti 100 posto spreman. Zato sam i pozvao pet stopera. Nadam se da će Vedran biti zdrav, ima još nekoliko dana do početka priprema’.

hrvatska fudbalska reprezentacijazlatko dalic
KOMENTARI

KOMENTARI