Sport Centar

Dajana Bošković: Kada sam izblokirala sestru bilo mi je smiješno jer smo se zezale s tatom

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva u odbojci obilježio je i duel sestara Bošković - Tijane i Dajane.

Dajana Bošković: Kada sam izblokirala sestru bilo mi je smiješno jer smo se zezale s tatom

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva u odbojci obilježio je i duel sestara Bošković – Tijane i Dajane.

Tijana je predvodila ‘plave dame’ do maksimalne pobjede sa 16 poena. Dajana je s druge strane bila najbolja u dresu debitanta na kontinentalnom šampionatu sa 14 poena.

Bio je to prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou.

“Mi smo na terenu isključivo protivnice, ali mi je drago što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u našoj grupi i što imam priliku da se sastanem sa sestrom”, rekla je Tijana, prenosi Sport Klub.

U jednom momentu Dajana je izblokirala mlađu sestru, poslije čega su Boškovićeve razmijenile ‘značajne poglede’.

“Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo emocije su mi bile baš pomiješane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge”, otkrila je Dajana i dodala:

“Nemoguće je da se ne razmijeni koja reč, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smiješno, nego kao vau. Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smijale… Bilo je sve u svemu veoma zanimljivo”.

Tijana je imala drugačije viđenje kompletne situacije, pa je na pitanje o bloku odgovorila uz osmeh:

“Ne sjećam se”.

Bila je zadovoljna srpska korektorka poslije prve pobjede na prvenstvu.

“Dobro je bilo s obzirom na to da nam je prva utakmica od povratka iz Tokija, imale smo malo vremena da se prilagodimo ovim ovdje uslovima. Ali u suštini sve je prošlo dobro. Ta prva utakmica na turniru je uvijek važna, za nas je bilo bitno da počnemo sa pobjedom”, istakla je Boškovićeva i potom zahvalila navijačima na podršci:

“Osjećam posebne emocije što imamo priliku da igramo u Srbiji pred domaćom publikom. Hvala im što su došli danas da podrže i nadam se da će doći u još većem broju na naredne mečeve”.

Bosna i Hercegovina prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, a Dajana je otkrila čemu se nada na ovom šampionatu:

“U prvom setu smo igrale stegnuto, nismo ušle rasterećeno u meč kao što je trebalo. U drugom smo uspjele da malo bolje pokažemo našu igru, ekipa Srbije je mnogo iskusnija od nas. Ipak je ovo naš prvi put na Evropskom prvenstvu. Okrećemo se Azerbejdžanu, ova utakmica ostaje iza nas, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za sljedeću i da ostvarimo prvu pobjedu. Nećemo se predati ni na jednom meču, ne izlazimo na teren sa bijelom zastavom. Mislim da šansu treba da tražimo protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Rusija je ipak jedna od boljih timova u Evropi. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno fokusirane”.

dajana boskovictijana boskoviczenska odbojkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI