Sport Centar

Čurjurić “zarobljen” u Mostaru: Porodica je od mene udaljena tri sata, a ne mogu do njih

U ekipi Zrinjskom je 12 igrača koji su rođeni van Bosne i Hercegovine BiH, a polovina njih vode se kao stranci, odnosno nemaju BiH državljanstvo. Jedan od njih je Zadranin Ivan Čurjurić.

Čurjurić “zarobljen” u Mostaru: Porodica je od mene udaljena tri sata, a ne mogu do njih

U ekipi Zrinjskom je 12 igrača koji su rođeni van Bosne i Hercegovine BiH, a polovina njih vode se kao stranci, odnosno nemaju BiH državljanstvo. Jedan od njih je Zadranin Ivan Čurjurić.

Čurjurić je u normalnim okolnostima samo tri sata vožnje udaljen od svoje porodice u Zadru, a kaže da je sada kao na drugom kontinentu.

“Kada je sve ovo krenulo svi smo mislili da će to brzo završiti, no sada su granice zatvorene. Samo nekoliko sati su od mene, a ne mogu do njih”, rekao je Čurjurić za Sportske novosti, a zatim nastavio:

“Najteže mi je zbog djece, imam dva sina od osam i pet godina. Čujemo se svaki dan, video pozivima na WhatsApp, Viber, ali nije to to… No, svima je isto, pa treba izdržati. Ako ništa, postao sam prava ‘domaćica’, kuham sam, perem robu. Barem neke koristi od ovoga”.

Fudbalera Zrinjskog u petak je dodatno zabrinula vijest da je njegov Zadar pogodio zemljotres, ali srećom nije bio razoran kao onaj u Zagrebu.

“Još je epicentar tog potresa bio upravo u mom mjestu, nekoliko kilometara od Zadra, ali srećom sve je prošlo dobro”, istakao je Čurjurić.

Ovaj Zadranin ostao je sam u stanu u Mostaru. Nema kontakte, barem uživo, sa ostatkom ekipe Plemića, jer su treninzi zabranjeni, ali radi individualno.

“Snalazimo se kako znamo, ali sve se uglavnom svodi na trčanje, individualni rad. Svi smo profesionalci i dio naše profesije je da budemo spremni. Nije lako ostati u formi u ovakvim uvjetima, ali moramo. Kada se napokon steknu uvjeti za igru morat će se odraditi 10 ili 15 dana zajedničkih priprema. Bez toga neće moći”, kazao je fudbaler mostarskog kluba za Sportske novosti.

Pandemija korona virusa se još uvijek ne smiruje, tako da je upitno kada će se nastaviti igrati fudbal.

“Nisam siguran da će se ova pandemija tek tako smiriti, jer čini mi se da tek hvata onaj pravi zamah. Nadam se da sam u krivu, ali ono što je sigurno jest da nitko ništa ne zna. UEFA je dala neki datum dokad se mora završiti, on se može i produžiti, a ako se kaže da moramo igrati u srpnju ili kolovozu, tako će i biti. Ne znaju ništa ni u Savezu, ali meni je to to normalno, jer prvo treba razmišljati o sigurnosti i zdravlju sebe i svojih najbližih, nogomet je tu ipak u drugom planu”, konstatovao je Čurjurić.

Jedan od problema je to što mnogi igrači imaju ugovore do kraja juna, a prema svemu sudeći teško da će se nacionalna prvenstva do tada završiti. I Čurjurić je jedan od fudbalera kojima uskoro ističe ugovor.

“Sve ovo je na globalnom nivou, tako da će UEFA morati naći rješenje. Trenutačno je važno samo da ovo završi, a hoće ako se svi ponašamo odgovorno, ako poštujemo smjernice odgovornih. Samo zajedno možemo pobijediti”, poručio je veznjak Plemića.

IVAN ČURJURIĆ

hskzrinjskiivan curjurickorona virus
KOMENTARI

KOMENTARI