Sport Centar

Čudnovati slučaj Seada Kolašinca: Najčešće povrijeđen kad treba igrati za reprezentaciju

Nogometna reprezentacija BiH ponovo će biti lišena usluga Seada Kolašinca. Akcenat na riječ - ponovo.

Čudnovati slučaj Seada Kolašinca: Najčešće povrijeđen kad treba igrati za reprezentaciju

Nogometna reprezentacija BiH ponovo će biti lišena usluga Seada Kolašinca. Akcenat na riječ – ponovo.

Lijevi bek Arsenala bio je uvršten na aktuelni spisak Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Finske 8. juna u Tampereu i tri dana kasnije protiv Italije u Torinu.

Kolašinac je preksinoć uredno odigrao finale Evropske lige sa svojim Arsenalom (poraz od Chelseaja od 1:4) i potom selektoru javio. Neće doći na današnje okupljanje, neće ni igrati utakmice. Razlog je, citiramo, “povreda unutrašnjeg kolateralnog ligamenta koljena”.

Baš Prosinečki nema sreće sa ovim fudbalerom. Upravo kad treba doći na okupljanje Zmajeva stameni bek se povrijedi.

Popularni Žuti je 14 puta dosad vodio naš nacionalni tim, uskoro će se ta brojka popeti na 16. Sead Kolašinac je nastupio u tri utakmice pod njegovom palicom. Dakle, zaključno s utakmicom protiv Italije, Arsenalov fudbaler će imati bilans – 3 od 16. Procenat manji od 25 posto.

Propustio je sva četiri meča u sklopu Lige nacija. Naša selekcija igrala je tako bez njega 15. novembra prošle godine protiv Austrije u Beču (0:0), a Kolašinac je nastupio za Arsenal 11. novembra protiv Wolverhamptrona, a zatim i odradio cijeli susret protiv Bournemoutha 25. novembra (prva utakmica u Premiershipu nakon završetka reprezentativne pauze).

Jednostavno, tako se podrepilo. Upravo kada treba braniti boje BiH, popularni Seo se povrijedi, a zatim ozdravi kad na red dođu utakmice Arsenala. Prosinečki će valjda nekad “ubosti” sa Kolašincem, kad bude spreman, kao veliki patriota, igrati za domovinu.

KVALIFIKACIJE ZA EP, GRUPA J

RASPORED

arsenalchelsearobert prosineckisead kolasinac
KOMENTARI

KOMENTARI

Edinko
Gost

Njega ne treba vise zvati.Ovo je sramota!Ja bih njega poslao na hladjenje.Bice tu kada trebadne da se igra na Evropskom i svjetskom aBd(vjerujem da mozemo na oba takmicenja otici aBd).E tada ce on doci ali bih ga ja drzao na”sirem spisku”sve do odlaska na takmicenje a onda bih mu rekao da je “visak”….Dno dna Seade Kolasinac..sram te bilo!

Sein
Gost

Seo pakšu

Hamo
Gost

Pitanje za autora clanka, jesi ovo sve sam smislio?
Poslije snimke Lulica saberes 2 i 2. Svi koji “izbjegavaju” okupljanje repke au pozitivci. Poyy

wpDiscuz