Sport Centar

Messi postigao gol na identičan način kako je to uradio Maradona kada ga je gledao uživo

Lionel Messi u 73. minuti zabio je za konačnih Barcelona - Osasuna 4:0 u 11. kolu La Lige prošlog vikenda. Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 od Newell's Old Boysa.

Messi postigao gol na identičan način kako je to uradio Maradona kada ga je gledao uživo

Lionel Messi u 73. minuti zabio je za konačnih Barcelona – Osasuna 4:0 u 11. kolu La Lige prošlog vikenda. Gol je proslavio tako da je skinuo dres Barcelone i ostao u dresu s brojem 10 od Newell’s Old Boysa.

To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kojem je počeo trenirati sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu.

Međutim, nije ovo napravio kao posvetu svom djetinjstvu nego Diegu Maradoni. Od prije četiri dana pokojni velikan je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Newell’s Old Boys.

Divnu posvetu Maradoninog nasljednika pokvario je sudac Mateu Lahoz. Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jest, ali mnogi fanovi prigovorili su sudiji da mu malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

Ono što je, pak, frapantno kada se radi o Messijevom golu u nedjelju, jeste činjenica da je na skoro identičan način postigao pogodak kao i Diego Maradona prije više od dvije decenije – igrajući upravo za Newell’s Old Boys. To je zapravo bio debitantski gol Malog zelenog za ovaj klub.

Šestogodišnji Leo Messi je bio na stadionu Newell’sa na ovoj utakmici. Gledao ga je kako zabija ovaj pogodak i bukvalno ga je sačuvao u sjećanju 27 godina, sve do Maradonine smrti. Ove stvari se ne mogu opisati riječima.

Ne vjerujete? Snimak dva gola pogledajte OVDJE.

barcelonadiego armando maradonalionel messinewells old boys
KOMENTARI

KOMENTARI