Sport Centar

CSKA ‘razbila’ Zalgiris u Kaunasu

CSKA ‘razbila’ Zalgiris u Kaunasu

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će CSKA stići do sigurne pobjede. Gosti iz Rusije su sjajno otvorili utakmicu te nakon deset minuta igre već imali plus petnaest (11:26).

Druga četvrtina je bila dosta izjednačenija, te su domaći košarkaši uspjeli da malo konsoliduju redove, a na kraju je ovaj period završio neriješeno (18:18), pa se na odmor otišli pre rezultatu 29:54.

U drugom poluvremenu opet ista slika na parketu. Ekipa CSKA Moskve predvođena sjajnim Milošem Teodosićem i Nandom De Colom nastavila je s odličnom igrom, te su treći period igre rješili u svoju korist rezultatom 16:22.

Za domaće košarkaše bilo bi bolje da je utakmica završena nakon tri dionice igre, jer su u četvrtoj samo mogli gledati kako gosti iz Moskve nastavljaju “rešetati” njihov koš. I ovaj period ubjedljivo dobijaju sa 14 poena prednosti, pa je na semaforu nakon 40 minuta stajalo 59:94.

U redovima pobjedničke ekipe bolji od ostalih bili su pomenut Teodosić i De Colo, sa 19, odnosno 20 poena, dok u redovima litvanske ekipe jedino vrijedi spomenuti učinak Jankunasa koji je postigao 16 poena.

Ovom pobjedom Moskovljani su došli do druge pozicije, dok je ekipa iz Kaunasa ostala na posljednjem mjestu.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI