Sport Centar

Crvena Zvezda bolja od Bamberga, Fenerbahce izgubio od Maccabija

-

Crvena Zvezda bolja od Bamberga, Fenerbahce izgubio od Maccabija

U prvoj četvrtini meča između Bramberga i Crvene zvezde domaći su bili bolji sa 14:11, da bi u drugoj četvrtini gosti ubacili 27 poena naspram 15 koševa domaćih. U trećoj četvrtini pak košarkaši Bamberga su ponovo bili bolji rezultatom 32:20. U posljednjoj četvrtini Zvezdaši su bili bolji od protivnika sa 21:17.
Najviše poena kod ekipe Bamberga postigao je Melli Nicolo – 16, dok je kod gostiju iz Beograda najuspješniji bio Milko Bjelica sa 18 ubačenih koševa.

U drugoj utakmici između Maccabija iz Tel Aviva i Fenerbahcea gosti su u prvoj četvrtini meča bili bolji sa 17:15. Međutim, već u drugoj četvrtini domaći su krenuli ofanzivnije pa je rezultat na kraju iznosio 28:22 u korist Maccabija.
Domaći su i u trećoj četvrtini bili bolji za dva poena, a također i u posljednjoj četvrtini gdje su protivnika savladali sa 21:17.
U redovima Maccabija najviše poena ubacio je Weems Sonny – 22, dok se u redovima gostiju istakao Udoh Ekpe sa 17 poena.

EA7-Emporio Armani Milano bio je bolji od Baskonije rezultatom 88:76. Prva četvrtina u potpunosti je pripala domaćim (22:17), da bi i u drugoj četvrtini zasluženo slavili sa 22:18.
Košarkaši Baskonije shvatili su da tek u trećoj četvrtini da je konačno vrijeme da se probude pa su pružili nešto bolju partiju, ali ipak nedovoljno dobro. Košarkaši Emporija su za dva poena bili bolji.

Ono što gostima nije uspjelo u trećoj četvrtini može se reći da im je uspjelo u zadnjoj. Igrači Baskonije ubacili su 20 poena naspram 16 poena koliko su ubacili domaći košarkaši.
U redovima Emporija istakao se Sanders Rakim sa 19 ubačenih koševa, dok je kod gostiju najbolji bio Larkin Shane – 21 poen.

mirza teletovicrukometni kup bih
KOMENTARI

KOMENTARI