Sport Centar

Crna Gora pobijedila Sloveniju i prošla dalje, Hrvati čekaju rasplet meča Francuska – Srbija

Osim utakmice BiH - Španija, u terminu od 18 sati odigrane su još tri utakmice trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu, a plasman dalje osigurala je Slovenija, dok će Hrvatska morati čekati rasplet večerašnjeg meča Francuske i Srbije.

Crna Gora pobijedila Sloveniju i prošla dalje, Hrvati čekaju rasplet meča Francuska – Srbija

Osim utakmice BiH – Španija, u terminu od 18 sati odigrane su još tri utakmice trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu, a plasman dalje osigurala je Slovenija, dok će Hrvatska morati čekati rasplet večerašnjeg meča Francuske i Srbije.

Crna Gora je u interesantnoj završnici Crna Gora je savladala Sloveniju (33:32), tako da su pobjedom protiv direktnog konkurenta Crnogorci izborili plasman dalje. Slovenci su imali prednost većim dijelom utakmice, ali su Roganovićevi izabranici preokrenuli u finišu i došli do velike pobjede.

B. Vujović sa devet i Grbović sa sedam golova vodili su Crnogorce do pobjede, a M. Vujović je dodao pet golova, kao i Anđelić. Kod Slovenaca po šest pogodaka postigli su Dolenec i Kodrin.

Hrvatska je opravdala ulogu velikog favorita protiv Ukrajine i slavila ubjedljivu pobjedu (38:25). Ukrajinci su se dobro držali samo u prvom dijelu prvog poluvremena. Naši susjedi otišli su na odmor sa pet golova prednosti, a u nastavku ista je još narasla i došli su do ubjedljivog trijumfa.

Kod Hrvata istakli su se Martinović i Stipić sa po sedam golova, a šest je postigao Jelinić, te pet Lucin.
Artemenko je bio prvo ime Ukrajinaca sa pet pogodaka.

Rusija je trijumfom protiv Slovačke (36:27) potvrdila prvo mjesto u grupi, a time su jedne od domaćina izbacili sa takmičenja. Kosorotov je bio najefikasniji kod Rusa sa sedam golova, a po četiri gola su postigli Andreev, Kamenev i Zhitnikov. Kod Slovaka Prokop je brojao do osam, a Urban do sedam.

 

  

crna goraevropsko prvenstvo u rukometuhrvatskarusijaslovackaslovenijaukrajina
KOMENTARI