Sport Centar

Crna Gora bolja od rukometne reprezentacije BiH

Crna Gora bolja od rukometne reprezentacije BiH

Rezultat nakon 30 minuta igre bio je 15:14 za Crnogorce. U domaćem timu najefikasniji su bili Borozan i Vujović sa po sedam golova, dok je u bh. ekipi Burić postigao pet golova, dok je Prce završio meč sa četiri gola.

Obje selekcije večerašnji prijateljski meč iskoristile su kako bi što uigranije započele obaveze koje im predstoje tokom januara.

Crna Gora će 10. i 11.januara odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom Makedonije, koji će biti posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje počinje 16.januara.

S druge strane, selekcija BiH igraće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj. U periodu od 6. do 13. januara, najbolji bh. rukometaši će odigrati četiri susreta. Prva utakmica protiv selekcije Kosova igrat će se već u srijedu, 6. januara u Đakovici, a revanš je na programu za tri dana u Tuzli.

Izabranici selektora Dragana Markovića kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.

Nakon dva meča u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom sa osvojena tri boda, treća je Slovačka sa dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova.
Crna Gore – BiH 30:26 (15:14)

Crna Gora: Lazović, Liovina 4, Mijatović, Mijušilović, Ristanović, Ševaljević 3, Melić 2, Leković, Vujačić, Grbović 5, Kanilaraš, Vujović 7, Čavor, Anđelić, Milašević, Petričević 1, Borozan 7, Radović 1

Bosna i Hercegovina: Ovčina 1, Perić 2, Tarabochia 3, S. Burić 5, Bečić 2, Panić 2, Savić 1, Terzić 1, Karačić, Prce 4, Malinović 2, Milas 1, Zulfić, Hadžiomerović 2, Halilković, B. Burić, Blažević

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI