Sport Centar

Ćorić: Najbolji igrač Sarajeva je moj veliki prijatelj, dobro znamo ko su i šta su

Posušje će u nedjelju sa početkom u 17 sati na Mokrom Docu dočekati Sarajevo u utakmici drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ćorić: Najbolji igrač Sarajeva je moj veliki prijatelj, dobro znamo ko su i šta su
FOTO: HŠK Posušje / Facebook

Posušje će u nedjelju sa početkom u 17 sati na Mokrom Docu dočekati Sarajevo u utakmici drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Za ovaj susret vlada veliko interesovanje, s obzirom na to je ovo prva utakmica najvišeg ranga od povratka Posušja u Premijer ligu.

“Napokon nakon 12 godina vraća nam se Premijer liga na Mokri Dolac. Možemo biti zadovoljni što smo dio toga. Sigurno da su ovaj grad, klub, ovi ljudi ovdje to zaslužili”, rekao je trener Posušja Denis Ćorić na press konferenciji, a potom se osvrnuo na meč protiv Sarajeva:

“Dobro znamo ko su i šta su, šta znače u bh. fudbalu. Maksimalno respektujemo ekipu Sarajeva. Ulazimo u utakmicu maksimalno spremno i koncentrisano. Vjerujem da ko god da dođe u nedjelju na Mokri Dolac da će moji moci dati posljednji atom snage. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno”.

Trener kluba sa Mokrog Doca očekuje veliku podršku sa tribina.

“Nadam se da će publika doći u što većem broju. Momci to zaslužuju. Ne želimo biti prolaznici u Premijer ligi. Vjerujem da ćemo od nedjelje krenuti sa pozitivnim ishodom. Vjerujem da će igrači sa navijačima dati 150%. Neće biti lako, ali uz podršku navijača vjerujem da možemo do pozitivnog ishoda”, istakao je Ćorić.

Ćorić ističe da njegov tim čeka teška utakmica, a posebno je istakao trenera bordo tima Gorana Sablića, s kojim je imao priliku sarađivati.

“Gledao sam sve tri njihove utakmice. Nisu kompletirali igrači kadar. Protiv Tuzla Cityja pokazali su da su na dobrom putu, da imaju dobar igrački kadar. Koliko vidim Bodul i Bagarić su u rosteru, ali njihov najbolji igrač je Goran Sablić, s kojim sam sarađivao dvije godine. Protiv Tuzla Cityja s vidjela njegova ruka. Očekujem goropadno Sarajevo s vjerom da mogu pobijediti”, rekao je Ćorić, te se još osvrnuo na Sablića:

“Prije svega moj veliki prijatelj i veliki čovjek. Vjerujem da će napraviti veliku karijeru. Moderni trener, koji mijenja sisteme. Da li me može iznenaditi? Mislim da se dobro poznajemo. Mi ćemo imati promjena u sastavu, jer ima tu još nekih problema”.

denis corichnkposusje
KOMENTARI

KOMENTARI