Sport Centar

Čolpa: Derbi mora suditi najbolji da ne bude igranke, Pilavu sam rekao da gleda da nekog glava ne zaboli

Ljubitelji Premijer lige BiH su posljedjnih sedmica ekstremno nezadovoljni suđenjem u elitnom rangu bh. fudbala, a viđeno je zaista previše sudijskih lakrdija.

Čolpa: Derbi mora suditi najbolji da ne bude igranke, Pilavu sam rekao da gleda da nekog glava ne zaboli
FOTO: fkz.ba

Ljubitelji Premijer lige BiH su posljedjnih sedmica ekstremno nezadovoljni suđenjem u elitnom rangu bh. fudbala, a viđeno je zaista previše sudijskih lakrdija.

Zbog svega je žestoko protestvovalo i Sarajevo, koje je pozvalo ostale premijerligaše na sastanak koji će se održati sutra (četvrtak) od 13 sati.

O svemu je za Avaz govorio i Fuad Čolpa, predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“S obzirom na činjenicu da je u Komitetu za suđenje NSBiH naš predstavnik iz Kantona Sarajevo Elmir Pilav, već sam obavio razgovor s njim. Iz razgovora s njim, koliko sam upoznat, striktno se gleda i pazi na režim izbora sudija. Vidio sam primjedbe koje su date iz FK Sarajevo za utakmice s Veležem i Zrinjskim”, rekao je Čolpa za Avaz.

Na konstataciju da je ranije bio direktno oštećen i FK Željezničar, Čolpa je rekao kako on tada nije bio na ovom mjestu u Savezu i da to ne može komentarisati.

“Ranije, odnosno u tom periodu kad su bile primjedbe i negodovanje iz FK Željezničar, nisam bio na ovom mjestu u NSBiH, tako da to ne mogu komentirati. Inače, u nedjelju navečer sam obavio razgovor s Pilavom, dogovorili smo se da se opet čujemo večeras… Jasno sam mu rekao da gleda samo da nekoga glava ne zaboli. Sve se dogovorite, nemoj da se neki klub slučajno ciljano ošteti”, otkriva Čolpa te dodaje da je jučer dobio poziv iz FK Sarajevo.

Predsjednik FSKS ubrzo planira posjetiti FK Sarajevo i FK Željezničar.

“Pogotovo predstojeću utakmicu Sarajevo – Željezničar mora suditi neko od naših najboljih sudija, to sam rekao i Pilavu. Da ne bude nekakve igranke… I prošle sedmice smo o tome pričali sat i po. Cilj mi je samo da sudije objektivno sude. Nadam se da će sve ići u tom pravcu, bez ikakvih predrasuda i navijačkih strasti… U svakom slučaju, sve što je s moje strane poduzimam i poduzet ću sve da se delegiraju sudije koje će suditi objektivno. Ipak, više klubova konkurira i za titulu i za izlazak u Evropu, a znamo koliko novca to donosi – titula donosi milion ili 1,5 miliona KM. To je ključni cilj koji donosi opstanak kluba bar godinu dana”, zaključio je Čolpa.

Komitet za sudije i suđenje NSBiH neće ove sedmice analizirati sudijsku lakrdiju koju je u Mostaru (Zrinjski – Sarajevo 1:1) režirao Frano Jelić.

To će se desiti tek naredne sedmice.

elmir pilavfsksfuad colpansbih
KOMENTARI

KOMENTARI

Piiipiiiipppiiiiiipiiiiiiiii
Gost
Piiipiiiipppiiiiiipiiiiiiiii

E mooj čolpa dok je Ibro bio ovo se nije dešavalo?! Pitanje je za koju stranu Pilav radi… Još ti sa njim obavljaš razgovore…. Pa ko je odobrio sve do sad??? E mooj čolpa…. Pored očiju slijep….

wpDiscuz