Sport Centar

Članovi sarajevskog džudo kluba ON1 više od mjesec dana se pripremali u Rusiji

Takmičari ON1 džudo kluba iz Sarajeva proveli su 40 dana na pripremama u Rusiji.

Članovi sarajevskog džudo kluba ON1 više od mjesec dana se pripremali u Rusiji

Takmičari ON1 džudo kluba iz Sarajeva proveli su 40 dana na pripremama u Rusiji.

Pripremama je prethodio period trenažnog procesa koji je odrađen u Sarajevu i na Bjelašnici. Za postizanje vrhunske opće fizičke forme, kao pripreme za 40-dnevne pripreme u Rusiji značajno je doprinio Adnan Hadžić, jedan od najuspjesnijih BiH sportista koji se trenutno bavi disciplinama i sportovima izdržljivosti kao sto su Maraton i Iron Man.

Pripreme ON 1 kluba su se održavale na Kavkazu uz stručni nadzor vrhunskih trenera i veliki broj takmičara.

Pripreme su se odvijale u vise faza a na pripremama su ucestvovali takmicari iz reprenzetacije Rusije, Kazahstana, Azerbejdžana, Gruzije i drugih država.

Jedan od najuspješnijih judo klubova na svijetu i evropski klubski prvak Edelweiss iz Groznog je bio domaćin kampa i priprema reprenzetacije Rusije. Treninzi u Rusiji su obuhvatali opću fizičku spremu, tehničku i taktičku pripremu i sparing po sistemu i programu reprezentacije.

Jedan dio priprema je odrađen sa Iliasom Iliadisom, jednim od najuspjesnijih džudista ikad.

Ovo je bio dio ovogodišnjeg plana rada ON1 kluba. Nakon završenih priprema u Rusiji nasa ekipa se uputila u Azerbejdžan, u Baku, gdje je prisustvovala Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Osim trenažnog procesa u Rusiji te prilike da se prati Svjetsko prvenstvo u Azerbejdžanu, generalni direktor ON1 kluba Karim Hebib je imao prigodu da razgovora sa visokim zvaničnicima sa posebnim osvrtom na stanje džudo sporta u Bosni i Hercegovini.

Nakon ovog pripremnog ciklusa slijedi nastavak sezone te plan takmičenja i priprema koja su predviđena u kalendaru ON1 judo kluba. Podrsku u ovako dugom pripremnom ciklusu su pružili Bosnalijek, Securitas BH, BH Telecom, BH Pošta i ostali partneri kluba.

judo klub on1
KOMENTARI

KOMENTARI