Sport Centar

Čilić izabran za najvećeg humanitarca među teniserima

Čilić izabran za najvećeg humanitarca među teniserima

“Fondacija Marin Čilić”, pokrenuta je ove godine od strane trenutno sedmog igrača svijeta. Ciljevi Čilićeve fondacije su potpora obrazovnim projektima, dodjela školarina, organiziranje i vođenje kongresa, seminara, radionica te ostalih programa i konvencija na domaćoj i međunarodnoj razini.

“Glavni fokus je pomoći mladima što je više moguće. Želim pružiti priliku djeci koja nemaju mogućnosti slijediti svoje snove,” poručio je Čilić.

Nagradu za povratnika godine osvojio je Argentinac Juan Martin Del Potro. Argentinac se nakon velikih problema sa povredama i duge pauze vratio na terenu u velikom stilu. Osvojio je srebro na Olimpijadi u Rio de Janeiru pobijedivši Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a slavio je i na turniru u Stockholmu. Sezonu je započeo ispod 1,000 mjesta, a završio na 38. poziciji.

Del Potro je postao tek treći teniser koji je dva puta dobio ovu nagradu. Sergi Brugeri i Tommy Haas su jedini do sada to uspjeli.

Francuz Lucas Pouille je dobio nagradu za tenisera koji je najviše napredovao. Mladi Francuz je ove godine stigao do četvrtfinala Wimbledona i US Opena, a osvojio je i svoj prvi turnir u karijeri, Moselle Open.

Šveđanin Magnus Norman koji trenira Stanislasa Wawrinku izabran je za najboljeg trenera, a Amerikanac Taylor Fritz za “zvijezdu koja obećava”.

Švicarac Roger federer je 12. put u karijeri dobio nagradu za sportsko ponašanje, a izabran je i za miljenika publike.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI