Sport Centar

Chelsea odustaje od Higuaina: Spremna ponuda od 50 miliona funti za Begovićevog saigrača

Londonski Chelsea se već dugo bori s određenim problemima u vrhu napada. Dvije opcije koje imaju na toj poziciji - Alvaro Morata i Olivier Giroud, ne ispunjavaju očekivanja, pogotovo Španac, pa su Plavci krenuli u potragu za novim rješenjem.

Chelsea odustaje od Higuaina: Spremna ponuda od 50 miliona funti za Begovićevog saigrača

Londonski Chelsea se već dugo bori s određenim problemima u vrhu napada. Dvije opcije koje imaju na toj poziciji – Alvaro Morata i Olivier Giroud, ne ispunjavaju očekivanja, pogotovo Španac, pa su Plavci krenuli u potragu za novim rješenjem.

Glavna meta im je Argentinac Gonzalo Higuain, ali se zasad čini kako će ga Milan jako teško pustiti da ide, a Chelsea će se zbog toga okrenuti drugim opcijama.

Prva zamjena za Higuaina je sjajni Callum Wilson, koji igra jako dobru sezonu za svoj Bournemouth, a Chelsea namjerava poslati ponudu od čak 50 miliona funti.

U 23 utakmice je pogodio 10 puta, dok je šest puta asistirao i pravi je lider ekipe za koju nastupa i naš Asmir Begović.

Ovako visoka ponuda je sigurno primamljiva, pa je za očekivati da Trešnjice pristanu. Ostaje da sačekamo i vidimo rasplet situacije.

Rezultati by SofaScore

bournemouthcallum wilsonchelseagonzalo higuain
KOMENTARI

KOMENTARI