Sport Centar

“Četvrta viteška”: Željezničar i Velež večeras igraju generalku pred start sezone

Fudbalski klub Famos ovog vikenda organizcuje Memorijalni turnir "Četvrta viteška", a u polufinalu će snage odmjeriti stari rivali Željezničar i Velež.

“Četvrta viteška”: Željezničar i Velež večeras igraju generalku pred start sezone
FOTO: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Fudbalski klub Famos ovog vikenda organizcuje Memorijalni turnir “Četvrta viteška”, a u polufinalu će snage odmjeriti stari rivali Željezničar i Velež.

Ova utakmica u Hrasnici će ujedno poslužiti i kao generalna proba za ova dva kluba pred start prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, koji je zakazan za naredni vikend.

Velež je posljednju provjeru imao protiv Slobode u Vrapčićima, gdje su ova dva kluba remizirala, a sigurno će mu duel sa Plavima poslužiti da vidi koliko je spreman za ovu povratničku sezonu u Premijer ligi.

Plavi su ove ljetne pripreme obavili u Sarajevu i Livnu, gdje su odigrali veći broj pripremnih utakmica. Slavili su protiv Kamešnice i Troglava, remizirali su s Mladosti i Širokim Brijegom, a dva puta su nadigrali i juniorski tim svog kluba.

Utakmica Željezničara i Veleža će početi u 18.30h, a treba napomenuti da se u drugom polufinalu ovog turnira sastaju Famos i Radnik Hadžići.

U nedjelju se igraju utakmica za treće mjesto i finale.

tabela

fkvelezfkzeljeznicarmemorijalni turnir cetvrta viteska
KOMENTARI

KOMENTARI

Leko
Gost

Famose, Famose, eto Želje tamo se 😂😂😂😂😂

Roberto Karlos
Gost

Trebamo se nasmijati, ili???

Leko
Gost

Ti možeš i plakati ako ti je do toga 😂😂😂😂
pusti Kebu (znaš ti koju😉) i samo ridaj 😎

wpDiscuz