Sport Centar

Odsutni predstavnici četiri kluba: NSBiH održao sastanak sa fudbalskim premijerligašima

Današnjom utakmicom između Radnika i Leotara zvanično počinje nova sezona m:tel Premijer lige BiH.

Odsutni predstavnici četiri kluba: NSBiH održao sastanak sa fudbalskim premijerligašima

Današnjom utakmicom između Radnika i Leotara zvanično počinje nova sezona m:tel Premijer lige BiH.

Nakon neuspjelog video-sastanka od prije tri dana, koji uobičajeno Nogometni savez BiH organizuje sa klubovima učesnicima elitnog domaćeg takmičenja, uoči svake takmičarske sezone, danas je održan sastanak sa ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija.

U ovom susretu sa predstavnicima klubova u prostorijama NSBiH u Sarajevu, Služba marketinga i komunikacija predstavila je marketinško-sponzorski plan te objasnila na koji način treba da se realizuju odrednice iz sponzorskog ugovora koji je Savez potpisao sa kompanijom m:tel.

“NSBiH se iskreno zahvaljuje predstavnicima HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Leotar, FK Rudar Prijedor, HŠK Posušje, FK Borac, FK Radnik te FK Sloboda koji su danas došli na sastanak.

Današnji izostanak predstavnika četiri kluba je neshvatljiv sa aspekta značaja tema o kojima se razgovaralo.

Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode.

Bez otvorene i kontinuirane komunikacije nema uspješnog prevazilaženja problema ni napretka bh fudbala a sudeći po komentarima učesnika ovaj sastanak je bio pragmatičan i dobro pripremljen.

Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora”, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

fksarajevofkzeljeznicarnfsbihnogometni savez bih
KOMENTARI

KOMENTARI