Sport Centar

Cerić: Kako je meni tako je i drugima, nadam se da će se Olimpijske igre ipak održati

"Nadam se da će Olimpijske igre biti održane. U izolaciji sam, nema grupnih treninga, nema odlazaka u dvoranu, ali kako je meni, tako je i drugima. Sigurno da će uticati na formu ukoliko ovakva situacija potraje, ali nadam se da će Igre biti održane", za Nezavisne je rekla Larisa Cerić, najbolja sportistkinja BiH i jedina bh. sportistikinja sa normom za Igre u Tokiju.

Cerić: Kako je meni tako je i drugima, nadam se da će se Olimpijske igre ipak održati

Nadam se da će Olimpijske igre biti održane. U izolaciji sam, nema grupnih treninga, nema odlazaka u dvoranu, ali kako je meni, tako je i drugima. Sigurno da će uticati na formu ukoliko ovakva situacija potraje, ali nadam se da će Igre biti održane”, za Nezavisne je rekla Larisa Cerić, najbolja sportistkinja BiH i jedina bh. sportistikinja sa normom za Igre u Tokiju.

Uspješna džudistkinja dva mjeseca neće moći da se takmiči, jer su zbog pandemije virusa korona skoro sva takmičenja u svijetu otkazana ili prolongirana. Upravo su zbog širenja virusa pod znakom pitanja i Olimpijske igre, koje su na programu ovog ljeta u Japanu. U nekim zemljama, poput BiH, zabranjeni su i treninzi.

“U izolaciji sam, izađem iz kuće samo ako moram nešto da obavim i odem na trčanje i to sama, jer nema trčanja u grupi. Trebalo bi da treniram dva puta, ali zasad ništa od toga. Iskreno se nadam da ćemo se uspjeti spremiti za Igre, njihovo održavanje je upitno, ali kao što sam rekla, nadam se da neće doći do otkazivanja”, rekla je Cerićeva za Nezavisne.

Pripreme za najveći sportski događaj se nastavljaju u punom obimu, saopšteno je nakon konferencijskog video-sastanka Tomasa Baha, predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), sa predstavnicima svih evropskih nacionalnih komiteta.

Održavanje Igara, koje su na programu ovog ljeta u Tokiju, pod lupom je zbog pandemije virusa korona, koja je dovela do prekida ili prolongiranja kvalifikacionih olimpijskih turnira.

Puno je nepoznanica, a u MOK-u se nadaju da će se do 22. jula sve normalizovati, kada bi trebalo da počne takmičenje na Igrama, te su pozvali sportiste da nastave sa pripremama za nastup na najvećem sportskom takmičenju.

“Mi se ponašamo u skladu sa preporukama MOK-a, iz kojeg je savjetovano sportistima da nastave pripreme za Igre. U ovom trenutku vam ne mogu reći više od toga. Nastavljamo da pratimo situaciju”, rekao je Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

larisa cericolimpijske igre tokio 2020
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz