Sport Centar

Centar – ZAMM MC s novim igračkim kadrom ulazi u sezonu, u planu osnivanje futsal akademije

Malonogometni klub Centar - ZAMM MC započeo je pripreme za novu sezonu u koju ulazi s potpuno novim igračkim kadrom, te rukovodstvom kluba.

Centar – ZAMM MC s novim igračkim kadrom ulazi u sezonu, u planu osnivanje futsal akademije

Malonogometni klub Centar – ZAMM MC započeo je pripreme za novu sezonu u koju ulazi s potpuno novim igračkim kadrom, te rukovodstvom kluba.

Nakon što je klub ostao bez predsjednika, na ovu funkciju stigao je Muamer Muftić, kojem će u radu pomagati proslavljeni bh. reprezentativac Nijaz Mulahmetović, koji će imati dvostruku ulogu. Mulahmetović će, naime, biti sportski direktor kluba, ali i trener, a u radu će mu pomagati Sedin Šahman, koji će ujedno biti i trener golmana.

Na prvom treningu pojavilo se 14 igrača, a očekuje se dolazak još nekolicine. Prema riječima Mulahmetovića, prelazni rok tek treba da počne i Centar ima nekoliko želja, ali da će oslonac biti na mlađim igračima, koji imaju potencijal da iznesu sezonu do kraja.

“S obzirom na to da je Centar jedan od najtrofejnijih bh. futsal klubova, imamo obavezu da na svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako ćemo se i ponašati. Naša ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, a priliku za dokazivanje dobit će nekolicina mladih igrača, koji su zalog za budućnost. U planu nam je i osnivanje futsal akademije, te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole, s obzirom na to da ovaj sport ima svijetlu budućnost u našoj zemlji“, kaže Mulahmetović.

Na prvom treningu pojavili su se: Fadil Seferović, Milenko Ristivojević, Faris Smajić, Amel Handžić, Emir Sipović, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Emir Omerhodžić, Edin Mujezinović, Tarik Džemić, Adnan Tahirović, Fejzulah Ždralović, Semir Mašić i Muamer Solo, dok zbog povreda nisu trenirali Edis Mršo i Kenan Bisić.

Očekuje se i dolazak Alena Smajića, te iskusnog Nermina Jusića, a moguće je da ekipu, do kraja prelaznog roka pojača još nekoliko igrača.

mnk centarnijaz mulahmetović
KOMENTARI

KOMENTARI