Sport Centar

Celje osvojilo turnir ”VIŠE OD IGRE”: Izviđač i Borac osvjetlali obraz bh. rukometa

Danas je u dvorani “Ramiz Salčin” nakon tri dana vrhunskog rukometa završen 2. Međunarodni rukometni turnir za kadete pod nazivom ''Više od igre'', a titulu na ovom turniru odbranili su rukometaši Celja PL iz Slovenije.

Celje osvojilo turnir ”VIŠE OD IGRE”: Izviđač i Borac osvjetlali obraz bh. rukometa

Danas su na rasporedu bile utakmice za plasman i medalje. U prvom jutrošnjem susretu, utakmici za sedmo mjesto Selekcija Grada Sarajeva je savladala Crvenu Zvezdu sa 28:27 i tako prvom pobjedom na turniru osvojila sedmo mjesto.

Susret za peto mjesto su igrali Metalurg i Balić-Metličić akademija, a pobjedu od 24:15 odnijeli su Makedonci. Treće mjesto je pripalo ekipi Borca m:tel koja je sa 20:14 savladala goste iz Beograda, ekipu Partizana.

Finalnu utakmicu igrali su Celje PL i Izviđač CO, a pred sami kraj susreta Slovenci su se uspjeli rezultatski odvojiti i slaviti pobjedu od 19:16, te su tako odbranili trofej prvaka iz prošlogodišnjeg izdanja ovog turnira.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mulan Vukšić iz Izviđača CO, dok je najbolji golman turnira Jernej Mlakar iz selekcije Celja PL. Stefan Petrić iz Crvene Zvezde je sa 30 postignutih pogodaka osvojio titulu najboljeg strijelca.

Vrijedi istaći da su individualne ali i ekipne nagrade uručivali Bilal Šuman, Gordan Muzurović, Enid Tahirović, Nebojša Golić i Igor Nikolić.

Obraz bh. rukometa na ovom turniru osvjetlale su ekipe Borca i Izviđača, a prema riječima selektora, Bilala Šumana u njihovim sastavima ima potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom organizatori se žele zahvaliti institucijama i sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi mogao biti realizovan, a to su Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica, te kao sponzori kompanije MIBRAL doo Sarajevo, GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica, AGRAM dd podružnica Sarajevo, HYUNDAI auto, Franck, AC Quattro, sportska kladionica 5Plus, kompanija ALMA RAS koja nastavlja da pruža pomoć omladinskim i sportskim projektima sa brendom MANNERS, brendovi NUTRIBULLET i ELLA voda, zvanična voda turnira. Zahvaljujemo se i TV ArenaSport, SCsport.ba, Antena Radio Sarajevo, Source.ba i ostalim medijima koji su ispratili ovaj turnir.

vise od igre
KOMENTARI

KOMENTARI