Sport Centar

Čelik spreman za start sezone u Prvoj ligi FBiH: Moramo dati sve od sebe i pobijediti

Rukometaši Čelika, kako je danas na pres-konferenciji najavio predsjednik kluba Pane Škrbić, u novu sezonu Prve lige FBiH - grupa Sjever ulaze s jasnom ambicijom da osvoje prvo mjesto te izbore povratak u Premijer ligu BiH.

Čelik spreman za start sezone u Prvoj ligi FBiH: Moramo dati sve od sebe i pobijediti
FOTO: FENA/ Vehid Begunić

Rukometaši Čelika, kako je danas na pres-konferenciji najavio predsjednik kluba Pane Škrbić, u novu sezonu Prve lige FBiH – grupa Sjever ulaze s jasnom ambicijom da osvoje prvo mjesto te izbore povratak u Premijer ligu BiH.

Zeničani će sutra navečer (19 sati), u derbiju 1. kola, ugostiti također bivšeg premijerligaša, ekipu Gradačca.

“Čvrsto opredjeljenje Uprave, stručnog štaba i igrača je povratak u Premijer ligu BiH i plasman u Evropu”, najavio je Škrbić, koji je dodao da su tokom ljeta u potpunosti stabilizovali klub te da nemaju novih finansijskih zaduženja, a igračima redovno isplaćuju stipendije.

Trener Seldin Rizvanović istakao je kako ga raduje da su svi igrači zdravi te, po njegovom mišljenju, psihički i fizički spremni odgovoriti zadatim ciljevima.

“Ne bih govorio o imperativu pobjede, o tome nema riječi i o tome u svlačionici i ne pričamo. Moramo pobijediti, moramo dati sve od sebe, iako je i ekipa Gradačca stabilna. I oni su bili članovi Premijer lige BiH, imaju svoj način rada, ali mislim da smo mi i taktički i tehnički spremniji te da naša pobjeda neće doći u pitanje”, smatra Rizvanović.

rk celik
KOMENTARI

KOMENTARI