Sport Centar

Čelik sprema sjednicu Skupštine: Ozatu i strancima će biti ponuđen sporazumni raskid

Sada već bivši predsjednik Čelika, turski investitor Aydin Olgun, poslao je i pismeni tekst ostavke na sve funkcije u zeničkom nogometnom premijerligašu pa su se stekli uslovi za organiziranje sjednice Skupštine kluba - potvrdio je za Fenu v.d. predsjednika zeničkog kluba Damir Bradarac.

Čelik sprema sjednicu Skupštine: Ozatu i strancima će biti ponuđen sporazumni raskid
FOTO: V.d. predsjednika NK Čelik - Damir Bradarac

Sada već bivši predsjednik Čelika, turski investitor Aydin Olgun, poslao je i pismeni tekst ostavke na sve funkcije u zeničkom nogometnom premijerligašu pa su se stekli uslovi za organiziranje sjednice Skupštine kluba – potvrdio je za Fenu v.d. predsjednika zeničkog kluba Damir Bradarac.

Olgun se, podsjetimo, prije desetak dana video-porukom preko društvene mreže Instagram oprostio od Čelika i Zenice, ali je Bradrac tražio da mu i zvanično pošalje tekst svoje ostavke.

Već smo započeli pripreme za organizaciju sjednice Skupštine, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo klupsko rukovodstvo, ali nam problem predstavlja vanredna situacija zbog pandemije koronav irusa. Nadam se da ćemo, čim se steknu uslovi, organizirati sjednicu i izabrati ljude koji će voditi klub – ističe Bradarac.

Klub trenutno nema direktora ni generalnog sekretara, a Bradarac najavljuje da će u klub vratiti generalnog sekretara Ismara Huskića, koji je još ranije podnio ostavku.

Huskić je obećao da će doći i pomoći nam da premostimo ovu situaciju. Cilj nam je da što prije nađemo i direktora – kaže Bradarac.

Što se tiče turskog trenera Umita Ozata, koji je zbog pandemije te suspenzije natjecanja i trenažnog procesa otputovao u svoju domovinu, Bradarac najavljuje da će se s njim pokušati dogovoriti sporazumni raskid saradnje.

Jasno je da mi u ovim okolnostima nismo u mogućnosti držati stranog trenera, a moje je opredjeljenje da to treba biti domaći, zenički trener. Vidjet ćemo ko je i od stranih igrača voljan da se sporazumno raziđemo, jer novca za njihove ugovore također neće biti – ističe Bradarac.

NK Čelik

damir bradaracnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI