Sport Centar

Čelik protiv Prištine oba meča igra u Zenici

Čelik protiv Prištine oba meča igra u Zenici

Ovo je prvo zvanično takmičenje RK Čelik u evropskim kupovima u 65 godina postojanja ovog kluba.

-Radi uštede u troškovima u organizaciji ovih utakmica sa sportskim prijateljima iz Prištine smo se dogovorili da se oba meča odigraju u Zenici – 28. novembra u 17, a 29. novembra u 15 sati. Tim povodom održali smo sastanak Oranizacionog odbora i praktično već sada je sve spemno za ovaj prvi meč  RK ,,Čelik” u evropskom takmičenju. Za nas je ovo praznik rukometa, pa pozivamo sve bivše rukometaše ,,Čelika”, te predstavnike rukometnih klubova iz susjednih gradova, škole i privredne kompanija koje su do sada pomagale rad ,,Čelika” da dođu na utakmice u subotu i nedjelju i budu naši gosti u okviru obilježavanja 65 godina postojanja našeg kluba  – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.
   
Ekspedicija HK Prištine broji 18 članova, a u Zenicu stiže u petak, 27. novembra u večernjim satima. Radi se o mladoj i borbenoj  ekipi, prosječne starosti od 23 godine.

Oba meča će suditi sudije iz Rige (Latvija) – Edmunds Bogdanovs i Ivars Cernavskis, a delegat utakmica je Kenan Gokmen iz Ankare (Turska).

Za četvrtak, 26. novembra u Kabare klubu BNP je za 10 sati zakazana press konferencija povodom utakmica  sa HK Prištnom.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI