Sport Centar

Čelik će raspisati poziv za četiri funkcije, Olgun poručio: Neću biti moneta za potkusurivanje!

Predsjednik i većinski investitor NK Čelik Aydin Olgun oglasio se saopštenjem za javnost, u kojem je istakao da do njega nisu stigle informacije o nemogućnosti odigravanja utakmice između Željezničara i Čelika minulog vikenda.

Čelik će raspisati poziv za četiri funkcije, Olgun poručio: Neću biti moneta za potkusurivanje!

Predsjednik i većinski investitor NK Čelik Aydin Olgun oglasio se saopštenjem za javnost, u kojem je istakao da do njega nisu stigle informacije o nemogućnosti odigravanja utakmice između Željezničara i Čelika minulog vikenda.

Kako se navodi, vlastite aktivnosti bazirao je na osiguranju materijalnih i infrastrukturnih uslova za seniorski pogon, te je osigurao i dostavio sredstava za isplatu redovnih obaveza prema igračima pred utakmicu sa Željezničarom.

“Do mene kao glavnog investitora i predsjednika NK “Čelik” Zenica nisu stigle informacije o nemogućnosti odigravanja utkakmice zbog nepoštovanja Odluka Disciplinske komisije N/FS BiH.

Vlastite aktivnosti bazirao sam na osiguranju materijalnih i infrastrukturnih uslova za seniorski pogon te sam osigurao i dostavio sredstva za isplatu redovnih obaveza prema igračima kako bi isti nesmetano i sa velikom sportskom željom i motivom ušli u prvenstvenu utakmicu protiv FK “Željezničar” Sarajevo te rasterećeni postigli što bolji rezultat kojim bi obradovali ne samo mene nego armiju navijača;

Također, zbog nepotpune infomisanosti o eventualnim obavezama odnosno prijetn jama suspenzijom od strane N/FS BiH, brinoo sam o investicijasma koje se odnose na izgradnju trening kampa za Akademiju kluba te pripremi redovne godišnje Skupšine čije je održavanje planirano sredinom decembra mjeseca 2019. godine;

Nakon neočekivanog i bolnog saznanja o stvarnom stanju u klubu čiji sam predsjednik, koje je kulminiralo nedoigravanjem prvenstvene utakmice obajveštavam javnost o mjerama koje namjeravam podudzeti i koje sam sublimirao u sljedeću odluku”:

1. Pothitno utvrditi stvarno knjigovoddtveno stanje NK Čelik na dan 31.10.2019., što uključuje:

– Obaveze prema poreznim organima države BiH, Federacije BiH, ZE-DO Kantona i Grada Zenice
– Obaveze prema svim uposlenicima NK Čelik (igrači, treneri i ostalo osoblje)
– Obaveze NK Čelik po osnovu pravosnažnih i izvršnih odluka i presuda nadležnih organa NSBiH i sudova BiH
– Obaveze NK Čelik prema dobavljačima
– Utvrđivanje kompletnog iznosa ličnih investicija u NK Čelik

2. Bez odlaganja nadležno tužilaštvo ZE-DO Kantona upoznati sa aktivnostima sa zaključivanjem štetnih ugovora koji imaju obilježja krivičnog djela u predmetima: Adilović Tarik i Adilović Hanan

– Sporazum sa NK Vitez po osnovu obeštećenja igrača amatera Vrhovac Vedrana
– Isplata sredstava bez pravnog osnova Dujković Ratku i Stevi Nikoliću
– Angažman firmi i trećih lica za potrebe NK Čelik bez saglasnosti Upravnog odbora kluba

3. Uputiti javni poziv za izbor i imenovanje lica na ključne funkcije u klubu:

– Sportski direktor kluba
– Izvršni direktor kluba
– Koordinator omladinskog pogona
– Tehnički sekretar

4. Za realizaciju odluke zadužujem generalnog sekretara NK Čelik i knjigovodstveni servis kluba

5. Rok za realizaciju odluke 15.11.2019. godine

“Uz sve naprijed navedeno, obavještavam javnost da ću ličnim sredstvima kao što sam to i do sada uglavnom radio, izmiriti sva dugovanja koja NK “Čelik ” Zenica ima po osnovu Odluka Disciplinske komisije N/FS BiH te da će utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH biti odigrana u definisanom terminu od strane N/FS BiH.

Nakon 15.11.2019. godine i uvida u stvarno stanje NK “Čelik” Zenica, obavjestit ću javnost o daljim postupcima u vezi vlastitog statusa odnosno poštivanje preuzetih obaveza vezanih za budućnost NK “Čelik” Zenica.

Prošlost, dešavanja prije mog ulaska u Klub ni meni a ni široj javnosti nisu pretjerano bitna pa zato ne želim biti saučesnik u već više puta viđenoj priči na ovim prostorima, ne želi m biti dio bilo kakve političke priče a posebno ne predizborne i izborne kampanje niti moneta za potkkursivanje za zadovoljavanje nečijih ličnih interesa i ambicija.

U klub sam ušao čistih namjera i samo sa jednim ciljem a to je jak i stabilan NK “Čelik” Zenica”, navodi se u saopštenju Aydina Olguna.

NK Čelik

aydin olgunnkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI