Sport Centar

Čeka se još jedan učesnik četvrtfinala: Naredna faza Kupa BiH igra se iduće godine

Danas je odigrano sedam utakmica osmine finala Kupa BiH, te je tako postalo poznato isto toliko učesnika naredne faze ovog takmičenja - četvrtfinala.

Čeka se još jedan učesnik četvrtfinala: Naredna faza Kupa BiH igra se iduće godine
FOTO: Facebook/FK Sarajevo

Danas je odigrano sedam utakmica osmine finala Kupa BiH, te je tako postalo poznato isto toliko učesnika naredne faze ovog takmičenja – četvrtfinala.

U četvrtfinale su se plasirali Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Borac, Tuzla City, Klis i Zvijezda 09, te je ostalo da se još odigra odgođeni meč Veleža i Širokog Brijega koji je zakazan za 14. novembar.

Taj hercegovački derbi u Vrapčićima će biti i posljednji meč Kupa BiH u ovoj godini, pošto se četvrtfinalni susreti igraju tek u martu, nakon duge zimske pauze u bh. fudbalu.

Baš kao i u prethodne dvije faze takmičenja, i u četvrtfinalu će se igrati samo jedan meč, a domaćin će se određivati žrijebom. Žrijeb za četvrtfinale Kupa održat će se krajem februara, a utakmice su planirane za 3. mart.

Podsjećamo, na početku sezone je NSBiH odlučio da će se ove sezone u Kupu u polufinalu igrati dvomeči, dok će osvajača takmičenja u finalu odrediti samo jedna utakmica. Još uvijek nije poznato gdje će se ona igrati.

fkboracfkklisfksarajevofkvelezfkzeljeznicarhskzrinjskikup bihnksirokibrijegtuzlacityzvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI