Sport Centar

Čeka rezultate istrage: Hamilton razočaran Formulom 1, još nije odlučio hoće li nastaviti voziti

Kako piše BBC-jev glavni F1 urednik Andrew Benson, Lewis Hamilton je ‘razočaran’ Formulom 1 i nije odlučio hoće li nastaviti svoju karijeru u ovom sportu.

Čeka rezultate istrage: Hamilton razočaran Formulom 1, još nije odlučio hoće li nastaviti voziti

Kako piše BBC-jev glavni F1 urednik Andrew Benson, Lewis Hamilton je ‘razočaran’ Formulom 1 i nije odlučio hoće li nastaviti svoju karijeru u ovom sportu.

Hamilton navodno neće donijeti odluku da li će nastaviti voziti u Formuli 1 sve dok ne vidi rezultate FIA-ine istrage VN Abu Dhabija. Britanac je u zadnjem krugu prošle sezone izgubio naslov od Maxa Verstappena, a utrka je ostala u sjeni odluka direkcije utrke, piše f1-bih.com.

BBC-jev glavni F1 urednik Andrew Benson piše kako je Hamilton „izgubio povjerenje u FIA-u“ nakon utrke u Abu Dhabiju i da je „razočaran“ Formulom 1. Navnodno Hamilton i Mercedes čekaju kakve će mjere poduzeti FIA nakon što završe istragu koja je vezana za vođenje zadnje utrke sezone u Abu Dhabiju.

Benson dalje piše kako su neki F1 insajderi zabrinuti da FIA nije potpuno shvatila prijetnju svom kredibilitetu kojeg je stvorila zadnja utrka prošle sezone. FIA je prošlog mjeseca priznala da su dešavanja sa VN Abu Dhabija ‘uprljala’ sliku Formule 1, ali i da je došlo do „velikog nesporazuma i reakcije F1 timova, vozača i navijača.“

FIA će prije početka F1 sezone 2022 objaviti rezultate svoje istrage, a Benson piše da je pod upitnikom i budućnost Michaela Masija, FIA-inog direktora za F1 utrke. Jedan od izvora BBC-ja tvrdi da je Mercedes povukao svoju žalbu na utrku u Abu Dhabiju jer su postigli ‘quid pro quo’ (usluga za uslugu) dogovor sa FIA-om, te da su tražili da Masi i Tombazis više ne budu na svojim pozicijama naredne sezone. Mercedes negira ove tvrdnje i kažu da su povukli žalbu nakon što ih je FIA uvjerila da će se cijelom problemu pristupiti ozbiljno i da će se poduzeti odgovarajuće mjere.

Što se Hamiltona tiče, on je prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Mercedesom i u teoriji bi trebao biti član Srebrnih strijela do kraja 2023. godine. No, Britanac prema tvrdnjama britanskog BBC-ja čeka ishod FIA-ine istrage prije nego donese odluku o nastavku svoje F1 karijere. Hamilton od kvalifikacija u Abu Dhabiju nije aktivan na svojim društvenim mrežama, što je dodatno pokrenulo špekulacije da Britanac ozbiljno razmišlja o povlačenju iz F1 nakon gubitka naslova prošle godine.

formula 1lewis hamiltonmercedes
KOMENTARI