Sport Centar

Čeferin nezadovoljan VAR-om: Ako imate veliki nos, mogu da vam ponište gol zbog ofsajda

VAR tehnologija je "osvojila" sve jače evropske lige i takmičenja, ali sada su mnogi nezadovoljni njenom efikasnošću i rezultatima primjene.

Čeferin nezadovoljan VAR-om: Ako imate veliki nos, mogu da vam ponište gol zbog ofsajda

VAR tehnologija je “osvojila” sve jače evropske lige i takmičenja, ali sada su mnogi nezadovoljni njenom efikasnošću i rezultatima primjene.

Jedan od njih je i prvi čovjek Evropske fudbalske unije (UEFA-e). Aleksandar Čeferin je istakao kako se tu nešto mora promijeniti jer ovako ne ide baš najbolje.

“Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda”, rekao je Čeferin, a potom dodao da je VAR oduzeo spontanost u igri.

“Pogledajte Englesku, tamo se neke stvari ni ne provjeravaju. Sa druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata, ne sviđa mi se sve to. Pomoćne sudije više uopšte ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Fudbaleri su prestali da se raduju golovima i prvo čekaju da vide šta će VAR reći”.

Prvi čovjek evropskog fudbala rekao je da neke stvari moraju da se riješe.

“Nedavno smo u Nionu imali sastanak sa najboljim trenerima svijeta. Bili su tu Jurgen Klop, Pep Guardiola, Max Allegri, Carlo Ancelotti i Zinedin Zidan. Predstavnik sudija Roberto Rosetti pokazao je jednu situaciju igranja rukom i pitao da li je to penal? Polovina je rekla DA, druga da nije. To mora da se riješi”, rekao je Čeferin.

aleksandar ceferinuefavar
KOMENTARI

KOMENTARI