Sport Centar

Cedevita pregazila Tajfun: Musa ubacio devet poena

Cedevita pregazila Tajfun: Musa ubacio devet poena

Od početka je na parketu postojala samo jedna ekipa. Već nakon prve četvrtine domaći su imali prednost od trinaest poena razlike (28:15). Do poluvremena je samo nastavljena dominacija domaće ekipe, koja ovaj period dobija sa 21:16, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 49:31.

I u drugom poluvremenu domaći su nastavili rešetati koš Tajfuna, pa su treću četvrtinu također riješili u svoj korist. Bilo je 22:17. Konačno u posljednih deset minuta, opet ista slika na parketu, što Cedevita koristi da dokrajči goste iz Slovenije, te ovaj period igre dobijaju sa deset koševa prednosti, pa je na semaforu nakon 40. minute pisalo 94:61.

Bolji od ostalih u sjajnoj pobjedi Cedevite bili su Bilan sa 15, te Mazalin i Pullen sa po 13 poena. Naš Džanan Musa proveo je na parketu nešto više od 14 minuta i uspio upisati devet poena, te dva skoka i jednu ukradenu loptu.

U ekipi Tajfuna vrijedi istaći odličan učinak Emira Zimića koji je postigao 13 poena i bio najefikasniji igrač gostiju, uz Ponjavica koji je postigao 10 poena.

adnan caticmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI