Sport Centar

Business liga: Dva meča završena remijem, noć obilježio fair play potez Salčina

U sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći večeras su odigrane četiri zaostale utakmice iz prethodnih kola Sport Centar Business lige.

Business liga: Dva meča završena remijem, noć obilježio fair play potez Salčina
FOTO: Ermin Salčin

U zaostaloj utakmici trećeg kola bodove su podijelili Securitas i BBI Banka (2:2), dok su preostale tri zaostale utakmice bile iz petog kola. TVSA je slavila protiv FDS-a (3:2), a Tržnice Sarajevo protiv Domova zdravlja KS (4:0), dok su BH Pošta i Addiko Bank podijelili bodove (2:2).

Securitas – BBI Banka 2:2 (Sibalo, Čolić / Kadrić x2)

Securitas je od samog starta prvog poluvremena bio bolja ekipa, ali uprkos velikom broju prilika nisu stigli do pogotka, a brojne promašaje nakon kontranapada kaznio je Kadrić i tako Bankare doveo do vodstva.

BBI je do kraja poluvremena zadržala prednost, pa eu u drugo poluvrijeme ušli sa vodstvom od 1:0. U drugom poluvremenu, Securitas je nastavio napadati, dok su se gosti bazirali na kontranapade. Iz jednog takvog, ponovo preko Kadrića stižu do prednosti od 2:0.

Securitas je do kraja susreta preko Sibala uspio smanjiti rezultat, da bi u posljednjoj sekundi susreta Čolić zabio za poravnanje od 2:2, te tako je svojoj ekipi donio i više nego zaslužen bod.

Securitas: Buljugija, Begić, Čolić, Pašić, Sibalo, Hodžić, Hadžić, Bunar, Dagić, Hrvat.

BBI Banka: Halilčević, Rokša, Mašić, Ramić, Islamović, Herenda, Čavčić, Selimović, Arapčić, Kurić.

FDS – TVSA 2:3 (Imamović, Hajdarević / Šabeta x2, Hadžić)

Veoma čvrsta utakmica, puna naboja igrana je između FDS-a i TVSA. Kantonalci su u utakmicu ušli agilno, apa su preko Šabete stigli do vodstva, a do kraja poluvremena isti igrač je postigao pogodak, pa je TVSA na odmor otišla sa prednosti od 2:0.

U drugom poluvremenu FDS preko Imamović smanjuje prednost TVSA, da bi nakon kontranapada Hadžić pogodio za novih plus dva u korist Kantonalaca. U posljednjem minutu susreta Hajdarević je smanjio prednost i tako postavio konačan rezultat od 3:2.

FDS: Piragić, Rovčanin, Hajdarević, Kadrić, Imamović, Hasanspahić, Hadžić, Aljukić.

TVSA: Zuko, Eminović, Džanković, Begić, Homarac, Krivošija, Šabeta, Osmanagić, Hadžić(C), Kolar, Memović, Šušić.

BH Pošta – Addiko Bank 2:2 (Krka, Janjoš / Knežević, Šimić)

Neočekivano čvrsta utakmica. Prvo poluvrijeme nam je donijelo podjednaku igru na obje strane, pa se na odmor otišlo sa 0:0. U drugom poluvremenu Poštari su preko Krke stigli do prednosti, ali već u narednom napadu Addiko preko Šimića poravnali rezultat.

U posljednjih pet minuta vidjeli smo mnogo zanimljivih situacija. Prvo je Janjoš, atraktivno pogodio za novo vodstvo Poštara, da bi samo minut poslije Knežević sa deset metara poravnao rezultat.

Dvije minute prije kraja Pošta je krenula u kontranapad, ali Salčin je u duhu fair playa zaustavio kontru, jer je protivnički igrač ležao na podu i tako je zaradio aplauz svih prisutnih u dvorani. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa su BH Pošta i Addiko Bank podijelili bodove.

Addiko Bank: Lalović, Kovačević, Ribić, Barbarić, Kajmović, Hadžiosmanović, Budimović, Mujanović.

BH Pošta: Bajramović, Janjoš, Tahirovic, Krka, Bučan, Salčin, Pašic, Škoro, Ajanović, Džafo, Rizvan, Tukić.

Tržnice Sarajevo – Domovi Zdravlja KS 4:0 (Džanković, Klačar, Otajagić, Huskić)

Tržnice su se od samog početka meča postavile kao favorit, pa su tako preko Džankovića stigli do vodstva. Dobru igru u prvom poluvremenu krunisali su preko Klačara, pa se na odmor otišlo sa rezultatom od 2:0.

U nastavku Tržnice su imale mnogo više od igre, pa su tako preko Otajagića i Huskića stigli do pobjede od 4:0.

Tržnice Sarajevo: Šahbazović, Hasanbegović, Otajagić, Džanković, Holjan, Junuzović, Smječanin, Huskić, Fetahović, Saračević, Trakić, Sarvan.

Domovi Zdravlja Kantona Sarajevo: Selmanović, Remić, Čelik, Hodžić, Smajić, Šahmanija, Fazlić, Kaliman, Bubalo, Sućeska, Salić, Hodžić, Čeklica.

 

business liga
KOMENTARI

KOMENTARI

Ucesnik
Gost

Slike?

wpDiscuz