Sport Centar

Burgić se družila s djecom s poteškoćama u razvoju: Neopravdano se nalaze na marginama društva

Bosanskohercegovačka teniserka Ema Burgić jučer se družila s djecom s poteškoćama u razvoju u sklopu predaktivnosti Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade "PARALLEL", a koje će biti održano od 23. do 26. aprila u Tuzli.

Burgić se družila s djecom s poteškoćama u razvoju: Neopravdano se nalaze na marginama društva

Bosanskohercegovačka teniserka Ema Burgić jučer se družila s djecom s poteškoćama u razvoju u sklopu predaktivnosti Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, a koje će biti održano od 23. do 26. aprila u Tuzli.

Burgić je nedavno promovisana i kao ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade “PARALLEL”, a pored nje, ambasadori su Amel Tuka, Denis Barta, Elvir Bolić, Asmir Begović, Igor Emkić, Mirsad Bektić i Ajla Huremović.

Drago mi je što sam bila tu s njima. Nažalost, nalaze se na marginama društva, neopravdano. Lijepo je vidjeti njihova nasmijana lica, osjećaj zadovoljstva dok rade i treniraju – kazala je Burgić.

Portparol projekta Emina Đezić ističe da osobama s poteškoćama u razvoju mnogo znači što je Burgić dio svog vremena kojeg provodi u Bosni i Hercegovini posvetila njima, te što pomaže u promociji prava i mogućnosti osoba sa poteškoćama u razvoju.

Cilj projekta je integracija osoba s poteškoćama u razvoju u društvo, promocija njihovih prava i mogućnosti. Projekt se realizuje pod sloganom “Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču”.

ema burgic
KOMENTARI

KOMENTARI