Sport Centar

Bureković: Jedna sudijska greška na meču u Ugljeviku, penal za Sarajevo ispravan

Proteklog vikenda je odigrano i posljednje 19. kolo u jesenjem dijelu takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bureković: Jedna sudijska greška na meču u Ugljeviku, penal za Sarajevo ispravan

Proteklog vikenda je odigrano i posljednje 19. kolo u jesenjem dijelu takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Jesenji prvak je postalo Sarajevo, koje je remiziralo u Ugljeviku sa Zvijezdom (1:1), dok je Željezničar na Grbavici poražen od Veleža (0:2), te je tako ispustio lidersku poziciju.

Sporne situacije iz ovog kola komentarisao je član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Muamer Bureković.

Nekoliko takvih situacija je viđeno upravo u Ugljeviku, a prva je bila ona kada je dosuđen ofsajd u izglednoj šansi za Zvijezdu 09.

Bureković je rekao kako je asistent pogriješio i da nije trebao signalizirati ofsajd.

Sporna je bila i pozicija Đelmića kod postizanja pogotka za vodstvo Zvijezde 09. Bureković je kazao kako je pomoćni sudija bio u dobroj poziciji, te da smatra da je donio ispravnu odluku pošto nije dosudio ofsajd.

Sarajevo je u nastavku tražilo jedanaesterac nakon duela Handžića s defanzivcem Zvijezde, ali Bureković kaže kako tu nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

Bordo tim je poravnao iz penala koji je dosuđen zbog faula nad Handžićem, a Bureković je istakao da je kontakt s defanzivcem postojao, te da je odluka ispravno donesena.

Na utakmici između Željezničara i Veleža, sudijski tim na čelu s Lukom Bilbijom je odradio jako dobar posao, a nije viđena niti jedna diskutabilna situacija. Isti slučaj je i sa utakmicom Borca i Slobode (2:1).

Bureković je rekao kako je na utakmici Zrinjski – Radnik (1:0) trebao biti dosuđen jedanaesterac za Plemiće nakon igranja rukom defanzivca gostiju u kaznenom prostoru.

Dodao je i kako je odluka sudija na utakmici Mladost – Čelik (4:2) da dosude jedanaesterac za domaće ispravna.

TABELA

fksarajevomuamer burekoviczvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI

Gledalac
Gost

Ako su nam ovo exsperti, kako izgledaju laici?

wpDiscuz