Sport Centar

Bureković: Drugi gol Sarajeva protiv Širokog postignut iz nedozvoljene pozicije

U emisiji BHT-a posvećenoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine sporne situacije iz 15. kola komentarisao je član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Muamer Bureković.

Bureković: Drugi gol Sarajeva protiv Širokog postignut iz nedozvoljene pozicije

U emisiji BHT-a posvećenoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine sporne situacije iz 15. kola komentarisao je član Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Muamer Bureković.

Bureković je prvo komentarisao spornu situaciju iz prošlog kola sa utakmice Tuzla City – Borac, koju je ostao “dužan” prokomentarisati.

“Igranje rukom od strane igrača Borca. Sudija nema dobar ugao da procijeni situaciju na adekvatan način. Propustio je dosuditi slobodan udarac i pokazati odbrambenom igraču crveni karton”, rekao je Bureković.

Zatim se osvrnuo na situacije sa utakmice Sarajevo – Široki Brijeg, a prva je bila žuti kartoni za fudbalere obje ekipe.

“Vidimo prekršaj od strane igrača Širokog Brijega i gaženje, nakon toga igrač Sarajeva je izrevoltiran i gura protivničkog igrača, tako da je ispravno dodijelio obojici igrača žuti karton. Ovo je adekvatna mjera”, istakao je.

Drugi gol Sarajeva koji je postigao Mersudin Ahmetović postignut je iz ofsajda.

“Izuzetno zahtjevna situacija za asistenta. Igrač Sarajeva se nalazi u malom ofsajdu. Trebao je signalizirati ofsajd. Sudija je bio dobro postavljen, ali nije dobro procijenio”, kazao je član Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Treća situacija je bila kada je bordo tim tražio penal u drugom dijelu utakmice.

“Imali smo i dodatne sudije. Ako bolje pogledamo, mislim da su sudije ispravno procijenile situaciju”, rekao je Bureković.

Sudija na meču Borca i Radnika propustio je dosuditi slobodan udarac za goste.

“Start odbrambenog igrača. Sudija je propustio da dosudi slobodan udarac. Nije bilo u kaznenom prostoru. Igrač je bio u izglednoj šansi. Ovdje je velika odgovornost i asistenta”, rekao je Bureković, a zatim se osvrnuo na dosuđeni penal za domaće:

“U ovoj situaciju vidimo da oddbrambeni igrač startuje, ali nije bilo kontakta. Sudija je ovdje pogriješio”.

Na utakmici Tuzla City – Mladost domaći su tražili u dva navrata penal zbog navodnog igranja rukom.

“Sudija je u dobroj situaciji. Nije bilo igranja rukom. Igrač Mladosti je odigrao glavom. I u drugoj situaciji isto tako mislim da nema elemenata za penal. Igrač je igrao rukom, ali je okrenut leđima. Ispravna odluka sudije”, kazao je član Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Sa utakmice Velež – Sloboda komentarisan je dosuđeni penal za goste.

“Igrač Veleža nesmotreno i neporezno startuje na fudbalera Slobode i ispravno je dosuđen penal”, istakao je Bureković.

TABELA PREMIJER LIGE BIH

fksarajevomuamer burekovicnjsirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI

A. O
Gost

Namjestio Osim. Husref ga zamolio 😂

Edoo
Gost

Offside od 2mm (i to polozaj tijela) … popisam vam se i na portal i na naslov, ko je gledao emisiju vidio je da je i pomenuti “strucnjak” rekao da nema sta zamjeriti sudiji jer je situacija bila izrazito teska, a u takvim slucajevima se po pravilim sudi u korist napadaca 😉
I pricamo o utakmici gdje je bilo 3-0 ,a mogli je biti i 7-1 poyy za hejtere

wpDiscuz