Sport Centar

Budući selektor ne gubi vrijeme: Bajević među Zmajeve namjerava vratiti tri bivša reprezentativca

Iako u Nogometnom savezu BiH papagajski ponavljaju kako je pitanje selektora daleko od riješenog, ptičice na grani cvrkuću da će to biti Duško Bajević.

Budući selektor ne gubi vrijeme: Bajević među Zmajeve namjerava vratiti tri bivša reprezentativca

Iako u Nogometnom savezu BiH papagajski ponavljaju kako je pitanje selektora daleko od riješenog, ptičice na grani cvrkuću da će to biti Duško Bajević.

Istina, moglo bi se lako dogoditi da članovi Izvršnog odbora NSBiH maksimalno razvuku cijelu proceduru te da imenovanje iskusnog trenera na poziciju šefa stručnog štaba Zmajeva bude obavljeno tek narednog mjeseca, ali male su šanse da se nešto generalno promijeni po ovom pitanju.

Kao što je SCsport ranije pisao, Bajević uveliko kompletira ekipu u trenerskom timu reprezentacije BiH pozivajući provjerene saradnike da mu pomognu u misiji “Euro 2020”, a ovih dana se bacio i na rješavanje dilemi u vezi igračkog kadra.

Naime, legendarni Mostarac namjerava u nacionalni tim BiH vratiti nekoliko fudbalera.

Prije svega, na vrhu liste njegovih želja je Ognjen Vranješ. Defanzivac AEK-a, kluba u kojem Bajević figurira kao veliki autoritet, nema ništa protiv da ponovo obuče dres sa državnim grbom i njegov povratak je, kako saznajemo, skoro završena stvar.

Ista je situacija i sa Asmirom Begovićem, koji je nekoliko puta naglasio kako je reprezentaciji uvijek na raspolaganju. Imao je dobru polusezonu u azerbejdžanskom Qarabagu, a nedavno se vratio u Bournemouth. Bajević ga također želi vidjeti ponovo među Zmajevima.

Treći potencijalni povratnik je Senad Lulić. S obzirom da je riječ o nogometašu koji je, za razliku od pomenute dvojice, svojevoljno napustio bh. selekciju, izvjesno je da će sa njim pregovori biti teži. Ipak, budući selektor vjeruje da će kapitena Lazija uspjeti nagovoriti uz argument kako se kroz utakmice baraža pruža historijska šansa za plasman na EP.

Podsjećamo, da bi BiH ugledala Evropsko prvenstvo, naša reprezentacija prvo mora savladati Sjevernu Irsku 26. marta u Zenici, a zatim i pet dana kasnije pobjednika iz duela Slovačka – Republika Irska. Da li ćemo u tim mečevima gledati gore navedene nogometaše? Odgovor zna Dušan Bajević.

asmir begovicdusko bajevicognjen vranjessenad lulic
KOMENTARI

KOMENTARI

Normalan
Gost

Jebo ti četnik ognjen majku, ako ga vratiš!

ZMAJ
Gost

odmah nemoj ni dolaziti ako pozivas cetnila vranjesa

Ja Ba
Gost

Lula bi dobrodošao, Begović također. Nije sporan ni Vranješ ukoliko se počne sportski ponašati, ništa više. A tetovirati četnike, javno razvlačiti svoje afere.. s tim ponašanjem može u neki reality, Farma ili kako se to već zove. Ono ne priliči jednom reprezentativcu.

UDARNA BRIGADA
Gost

O svemu moremo popričat što ide u korist repke itd.,to uopšte niko neosporava, ali o jednoj stvari nemoremo sigurno, a toje “vojvoda vranješ” !!!
Mislim da je svima jasno “šta” je četnik a šta Bosna!
Žaomije, al ovo više nije ‘93.
⚜SLAVA⚜BOSNI⚜

wpDiscuz