Sport Centar

Brkić: Shvatio sam da je ovo moja nova “utakmica”, ako želimo do titule moramo dati puno više

Golman mostarskog Zrinjskog Ivan Brkić je u utakmici 17. kola Premijer lige BiH, kada je njegov tim gostovao Borcu (0:0), doživio tešku povredu koljena.

Brkić: Shvatio sam da je ovo moja nova “utakmica”, ako želimo do titule moramo dati puno više

Golman mostarskog Zrinjskog Ivan Brkić je u utakmici 17. kola Premijer lige BiH, kada je njegov tim gostovao Borcu (0:0), doživio tešku povredu koljena.

Nakon toga je uslijedila operacija, a 24-godišnji golman se trenutno oporavlja, te je za njega sezona gotovo sigurno završena.

“Prvenstveno je bilo bitno postići fleksiju i ekstenziju koljena. To je sada jako uspješno i rezultati posljednjih pregleda su bili zadovoljavajući”, rekao je Brkić, a onda se prisjetio tih teških trenutaka kada je povreda došla.

“Bilo je teško prihvatiti to. Taj dan mi je stvarno bilo jako teško. Sutra kada sam se probudio, shvatio sam da je to moja nova “utakmica” i jednostavno krenuo sam dalje. Brzo je uslijedila operacija i onda sam ušao u proces rehabilitacije.”

Ističe kako su doktori prezadovoljni njegovim oporavkom.

Operisao me doktor Rod, jako uspješno, bio je prezadovoljan i meni je laknulo. Dok sam bio na rehabilitaciji, doktori su bili zadovoljni. Vidio sam tamo dosta momaka koji su imali poteškoća i kada razmišljaš o svemu tome nije ti lako…”

Ne želi predviđati kada bi se mogao vratiti među stative.

“Ne bih puno gledao u budućnost i brzao. Slijedi mi faza jačanja te mišićne konstitucije i rješavanje disbalansa, motorike i svega”, kazao je Brkić.

Potom je komentarisao polusezonu Zrinjskog, koji je završio na tek petom mjestu, ali sa svega pet bodova manje od prvoplasiranog Sarajeva.

“Mogli smo dosta bolje. Neke stvari se nisu poklopile, nismo imali ni sreće, ali smatram da smo trebali puno bolje. Ako želimo do titule i kupa, morat ćemo dati puno više”, istakao je golman Plemića.

U međuvremenu je Zrinjski pojačao konkurenciju na poziciji golmana. U ekipu je na posudbu stigao mladi čuvar mreže Dinama Dinko Horkaš, tu je Antonio Soldo, kao i mladi Vojin Savić.

“To su tri vrhunske osobe. Savić ima sve predispozicije da napravi dobru karijeru, Horkaš i Soldo su već iskusni momci, Soldo pogotovo. Ko god da bude branio, doprinijet će klubu i ekipi, što je najbitnije”, rekao je Brkić, koji je imao i poruku za navijače:

“Hvala im na ogromnoj podršci u vrijeme kad ase desila povreda. Jako sam vam zahvalan i pozivam vas na svaku utakmicu. Sada ću i ja s vama biti navijač.”

IVAN BRKIĆ

hskzrinjskiivan brkic
KOMENTARI

KOMENTARI