Sport Centar

Brčaninović otkriva iskustva iz NBA kampa

Brčaninović otkriva iskustva iz NBA kampa

Kćerka legendarne bh. košarkašice Mare Lakić – Brčaninović u Americi je pokazala svu raskoš svog talenta, zbog čega je izabrana među osam najtalentovanijih košarkašica koje nisu iz SAD-a, a kao nagradu za svoj rad i trud s ostalim učesnicima kampa prisustvovala je utakmici ”svih zvijezda” (All-Star) NBA lige.

Brčaninović je u izjavi za Fenu naglasila da je na kamp otputovala s dozom treme, jer je znala da će trenirati i igrati pod budnim okom iskusnih stručnjaka iz Amerike, a protiv nekih od najboljih mladih košarkašica svijeta, ali trema je ubrzo nestala.

– Na početku sam imala dozu treme jer sam znala da me očekuje nadmetanje s najboljim košarkašicama svijeta, ali kada sam vidjela da se bez problema mogu nositi s njima, trema je nestala. Radili smo pod nadzorom velikog broja trenera koji su nam ukazivali na svaku grešku. U meni se javila želja da budem još bolja, a zbog velike želje za dokazivanjem svih košarkašica, treninzi su bili veoma intenzivni – izjavila je Brčaninović.

Naglasila je da je kamp bio veliko iskustvo za njenu karijeru, te da joj se zbog velike vremenske razlike nije bilo lako prilagoditi uslovima rada.

– Treninzi su trajali po pet sati, a ja sam to osjetila više nego neke druge košarkašice zbog velike vremenske razlike između New Orleansa i Tuzle. Ipak, znala sam da će mi to pomoći u karijeri i dala sam svoj maksimum na svim treninzima – naglasila je košarkašica.

Igračica tuzlanskog Jedinstva raduje se nastupu U-18 selekcije BiH koja će igrati u A-diviziji, te dodaje da će sezonu privesti kraju u redovima tuzlanskog kolektiva.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI