Sport Centar

Bravo lave naš: Bašić se plasirao u drugo kolo Australian Opena!

Bravo lave naš: Bašić se plasirao u drugo kolo Australian Opena!

Oba tenisera držala su servis tokom cijelog prvog seta, a vrijedi istaći da je u petom gemu naš teniser spasio jednu brejk loptu, dok je u jedanaestom gemu spasio tri vezane brejk lopte i vratio se sa 40:0, te poveo sa 6:5, da bi Haase izjednačio. Meč je otišao u tajbrejk u kojem je naš teniser Holanđaninu tri puta oduzeo servis i slavio sa 7:3.

I u drugom setu je viđena velika borba. U trećem gemu naš teniser napravio je brejk te poveo sa 2:1, nakon čega je odservirao za 1:3. Šesti gem bio je jedan od ključnih, jer je Bašić spasio dvije brejk lopte, te poveo sa 4:2. U desetom gemu nije iskoristio dvije set lopte, a spasio je čak četiri brejk lopte, da bi treću set loptu iskoristio i dobio set sa 6:4 i tako poveo sa 2:0.

U trećem gemu trećeg seta Bašić je napravio brejk, ali Hase je odmah uzvratio istom mjerom i izjednačio na 2:2. Ipak, naš teniser nastavio je sa sjajnom igrom, te pravi novi brejk u petom gemu. Do kraja je zadržao prednost brejka te je slavo sa 6:4 i ukupnih 3:0 u setovima.

Bašić je u kvalifikacijama za Australian Open redom pobjeđivao Francuza Bourguea, Rumuna Čopila i Indijca Mynenija, te je tako postao treći bh. teniser koji je zaigrao u glavnom žrijebu jednog Grand Slama. Sada je sjajnom igrom i lavovskom borbom eliminisao 64. igrača svijeta. U drugom kolu igrat će protiv boljeg iz meča Yuki Bhambri – Tomaš Berdych.


Australian Open (A$19.703.000)
1. kolo:
[Q]Mirza Bašić – Robin Haase (NED, ATP 64) 7-6(4),6-4,6-4

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI