Sport Centar

Bradić: Royal će se svim sredstvima boriti da sačuva ime i grb KK Bosna

Bradić:  Royal će se svim sredstvima boriti da sačuva ime i grb KK Bosna

Tema konferencija bila je trenutna situacija oko KK Bosna, FIBA-inih sankcija klubu i budućnosti.

Na početku se obratio Almir Bradić koji je rekao kako je ideja od početka bila da KK Royal bude samo štab za KK Bosna, te da je kompletan projekat sa Royalom bila reanimacija Bosne:

“Na početku moram reći otkud i zašto Royal. Reći ću vam prvo i osnovno da je Royal formiran 2013. godine bez obzira na Bosnu. Bila je to ideja dva trenera i mene koji smo razočarani sistemom ovdje, a mene i dodatno kao roditelja dvoje djece. Zašto Royal i Bosna? Zato što sam rođen u ovom gradu, zato jer sam branio ovaj grad, zato jer sam navijao za Bosnu. Royal je bio štaka, da tako najlakše objasnim, posrnulom bivšem prvaku Evrope. Ne znam zašto se niko drugi nije dosjetio toga. Zašto niko to nije želio? Prvi razlog su strašni milionski dugovi i niko nije bio voljan da stavi glavu na panj. Drugi razlog jeste što Royal Bosnu ne doživljava kao konkurenciju. Royal nema apsolutno nikakav interes takmičarski da bude konkurencija Bosni. Znate da u gradu postoje politički jaki klubovi i bogati, ali nisu htjeli to prihvatiti, opasnosti od dugova. Ja sam to osjetio u datom trenutku da treba i nakon obavljene revizije nam je rečeno da je samo to legalan način da Bosna opstane. Nije postojala nijedna druga opcija.”

Nakon toga on je istakao kako FIBA-i i Radoviću smeta ime Bosne i da je pitanje da li će u budućnosti Bosna moći opstati upravo iz toga razloga.

“Napokon je puna dvorana, doduše do sada je to bila mala, ali ćemo u subotu u veliku. Nama se sve zamjera, a Royal u ovom svemu nije bitan već samo Bosna. Royal će se svim sredstvima boriti da sačuva ime i grb KK Bosna. Zahvaljujem se i sponzorima koji su ostali uz nas i Vladi Kantona Sarajevo kao i Gradskoj Upravi. Nama je problem Vučurović. Sljedeći korak FIBA-e je finansijska kazna, a onda i suspenzija takmičenja. Ako zabrane takmičenje Royalu, to će biti posljednji ekser u tabut KK Bosna.”

Za kraj je daodao da će se u budućnosti napraviti puno nekih akcija koje bi mogle biti od pomoći Bosni, ali i da Royal ne smije platiti nijedan stari dug Bosne. Za kraj je takođe napomenuo kako nema razlike između Zvezde i FMP-a, ali da je i u tom slučaju Radović pravio problem.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI