Sport Centar

Bradić: Koliko nam treba za spas? Ispod 250.000 KM je iluzorno pričati

Košarkaši Bosne Royal zaustavili su sve aktivnosti, zbog katastrofalne finansijske situacije u klubu.

Bradić: Koliko nam treba za spas? Ispod 250.000 KM je iluzorno pričati

Košarkaši Bosne Royal zaustavili su sve aktivnosti, zbog katastrofalne finansijske situacije u klubu.

Zbog toga je odgođena utakmica 4. kola Prvenstva BiH koju su Studenti trebali igrati sutra protiv banjalučkog Borca.

“Nismo u štrajku, nego smo jednostavno zaustavili sve aktivnosti. Da vidimo gdje smo i šta smo, odnosno kako ćemo dalje”, kazao je za Faktor Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Royal, dodavši:

“Zbog cirkusa oko starta Prvenstva BiH, zbog toga što nismo znali igra li se ili se ne igra, koliko ćemo imati domaćih utakmica…, izgubili smo dva dva vrijedna sponzora. I ja sam se osjećam odgovornim i podržavam momke, ali i sve koji su angažovani u klubu, a koji su se odlučili na ovaj korak.”

Bradić je naglasio da će utakmica protiv Borca koja je bila na rasporedu sutra prolongirana za kraj ovog mjeseca.

“Zaista se zahvaljujem Banjalučanima koji su imali razmijevanja i izašli nam u susret da utakmicu prolongiramo za 24. novembar”, napominje Bradić.

Prvi čovjek Studenata otkrio je koliko je novca potrebno za “spas”, odnosno “injekciju” koja bi “oživjela” nekadašnjeg prvaka Evrope.

“Ispod 250.000 KM iluzorno je pričati. Međutim, umoran sam od stalnih priča o privremenim injekcijama. Potrebno je pronaći stalno rješenje. Nešto kao što radi Tuzla sa Slobodom, koja je uvrštena u budžet i nema problema s kakvim se mi susrećemo”, ističe Bradić, dodajući:

“Nazire se rješenje i za nas. Pominju se Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Centar, ali treba to dočekati…”

Za kraj, najavio je kako vjeruje da će ekipa Bosne putovati u Zenicu na me č protiv Čelika koji je na rasporedu sredinom mjeseca (14/15. novembra).

“Nadam se da nećemo morati moliti Zeničane da odgodimo utakmicu i protiv njih. Nadam se da će problemi biti riješeni, ali isto tako razumijem i našu djecu u klubu koji neće u potpunosti obustaviti rad, ali moraju biti i plaćeni za ono što rade”, zaključio je Bradić za Faktor..

Bosna Royal nakon tri odigrana meča u Prvenstvu BiH imaju omjer od jedne pobjede i dva poraza.

almir bradickkbosna royal
KOMENTARI