Sport Centar

Bottas: Nisam svjestan što se upravo dogodilo, ali znam da sam vozio gotovo savršeno

"Ovo je moja najbolja trka u karijeri", kazao je finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) nakon pobjede na VN Australije u Melbourneu, prvoj utrci nove F1 sezone.

Bottas: Nisam svjestan što se upravo dogodilo, ali znam da sam vozio gotovo savršeno

“Ovo je moja najbolja trka u karijeri”, kazao je finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) nakon pobjede na VN Australije u Melbourneu, prvoj utrci nove F1 sezone.

Bottas je odmah na startu prestigao timskog kolegu Lewisa Hamiltona, zadržao vodstvo do kraja i ubilježio četvrtu pobedu u karijeri. Finac je, prema novim pravilima, osvojio i dodatni bod, jer je odvezao najbrži krug trke.

“Nisam svjestan što se upravo dogodilo, ali znam da sam vozio gotovo savršeno. Sve je bilo pod kontrolom, a to ne bi bilo moguće bez mog bolida, koji je radio bez greške. Nakon šest-sedam krugova osjetio sam da sam brži od Hamiltona”, kazao je nakon četvrte pobjede u karijeri Finac.

“Valtteri je vozio nevjerojatnu utrku i zaslužio je pobjedu. Ovo je bio dobar vikend za momčad, sjajan start sezone. Imam neke ideje gdje je nestao moj ritam na utrci, ali to ću analizirati sa mojim inženjerima”, kazao je Hamilton, koji je bio najbrži u kvalifikacijama, ali po četvrti puta zaredom završava na drugom mjestu u Melbourneu.

valtteri bottas
KOMENTARI

KOMENTARI