Sport Centar

Bošnjaković nakon utakmice na Tušnju prozvao Nalića, Varešanović razočaran

Fudbaleri Tuzla Cityja i Zvijezde 09 su danas na Tušnju igrali jako bitan duel u borbi za opstanak, a do velike pobjede su stigli gosti, koji su slavili sa 1:3.

Bošnjaković nakon utakmice na Tušnju prozvao Nalića, Varešanović razočaran

Fudbaleri Tuzla Cityja i Zvijezde 09 su danas na Tušnju igrali jako bitan duel u borbi za opstanak, a do velike pobjede su stigli gosti, koji su slavili sa 1:3.

Nakon utakmice je trener Zvijezde Milenko Bošnjaković bio presretan i ponosan na svoje igrače.

“Rezultati i bodovi se mogu osvojiti, mogu se izgubiti, ali dva najveća dobitka današnje utakmice su naša dva mlada igrača, koja su sjajno odigrala. Hrabro su ušli u utakmicu i po meni je mali Blagojević igrač utakmice”, smatra strateg tima iz Etno sela Stanišići.

“Znali smo da možemo uzeti bodove, željeli smo ovo da riješimo prije zadnjeg kola i nismo htjeli kalkulisati. Presretan sam što sam trener ovim momcima, jedva čekam da odem da ih izljubim unutra”, rekao je vidno zadovoljni Bošnjaković.

Na kraju je na svojevrstan način “prozvao” i trenera Slobode Zlatana Nalića, koji se često žalio da u svom timu nema “takmičarskih igrača”.

“U trenerskom žargonu se u zadnje vrijeme pojavila jedna floskula – ‘nemam igrača i nemam puno takmičarskih igrača’, ma šta god to značilo. Ja ne poznajem taj izraz . Mi smo danas nastupili bez pet standardnih fudbalera, nastupili smo sa dva polaznika akademije. Nastupili smo sa Mehmedagićem koji šest mjeseci nije odigrao utakmice, sa Govedaricom kojem je ovo treća-četvrta utakmica da je odigrao svih 90 minuta i imam ekipu. Imam ekipu zato što radim. Fudbal nije matematika, nije nuklearna fizika… Analiziraš, skautiraš i na osnovu toga oučiš dobre i loše strane ekipe. Napraviš trening kojim ćeš anulirati bolje i iskoristiti lošije strane protivnika…”, rekao je Bošnjaković…

Mirza Varešanović je, očekivano, bio dosta razočaran…

“Neočekivan poraz, puno smo očekivali od ove utakmice, ali nismo uspjeli. Čestitam Zvijezdi na zasluženoj pobjedi, prvo poluvrijeme smo pokušavali da napravimo pritisak, međutim imali su tri jake kontre iz kojih su nam dali gol i nakon toga nismo mogli da se vratimo. U drugom poluvremenu smo pokušavali sa nekim izmjenama, malo ofanzivnije, međutim ni to nije dalo rezultata, čestitam Zvijezdi još jednom na zasluženoj pobjedi”, rekao je Varešanović i dodao:

“Sad je situacija dosta teža, imali smo sve u svojim rukama i u Krupu i na Tušnju, ali to nismo iskoristili. Prosipanje bodova. Idemo dalje, imamo još četiri utakmice, mooramo se skupiti i nešto napraviti kako bi ostvarili dobar rezultat koji bi nas ostavio u Premijer ligi”, zaključio je trener Tuzlaka.

TABELA

milenko bosnjakovicmirza varesanovictuzlacityzlatan naliczvijezda09
KOMENTARI

KOMENTARI