Sport Centar

Bošnjaković: Igramo u nehumanim uvjetima, nadam se da će svi klubovi dobiti reflektore

Tuzla City nakon četiri kola ima tri pobjede.

Bošnjaković: Igramo u nehumanim uvjetima, nadam se da će svi klubovi dobiti reflektore

Tuzla City nakon četiri kola ima tri pobjede.

Trener Milenko Bošnjaković može biti zadovoljan učinkom njegove ekipe, koja se iz Doboja kod Kaknja vratila s punim plijenom.

“Ovo su tri velika boda za nas. Potvrdili smo pobjedu protiv Borca i pokazali da se ekipa polako diže. Vratilo smo poljuljano samopouzdanje, pokazali smo da možemo i idemo dalje. Posebno bih pohvalio naše igrače koji su ostvarili pobjedu u nehumanim uslovima. Ovu utakmicu je bilo teško gledati, a ne igrati. Nadam se da će uskoro svi klubovi morati imati reflektore kako se ne bi ugrozilo zdravlje igrača”, kaže Bošnjaković za klupsku stranicu.

U odnosu na meč sa Borcem bilo je promjena, koje su se pokazale pozitivnim.

“Nije jednostavno napraviti roster kada ste ograničeni brojem igrača do 21 godine. Protiv Mladosti smo željeli do pobjede i zato smo krenuli sa dva napadača plus sa ofanzivnim Beganovićem i Husejinovićem. Žao mi je zbog povreda ove dvojice posljednjih, ali vjerujem da će se oporaviti do Zrinjskog”, priča strateg ekipe iz SImin Hana.

Nakon povrede Morrisa na kraju se Terzić pokazao kao pravo rješenje u zadnjoj linji.

“Terzić se dobro snašao. Ima brzinu, potrebnu mirnoću, skok, duel i za sad nam je on najbolja opcija na stoperu. Što se tiče Morrisa nadamo se njegovom brzom povratku kako bi imali širi roster”, zaključuje Bošnjaković.

U nedjelju i ponedjeljak zbog bajramskih praznika igrači su imali slobodne dane, a pripreme za Zrinjski počinju od utorka.

TABELA PLBiH

milenko bosnjakovictuzlacity
KOMENTARI

KOMENTARI