Sport Centar

Bosnić: Nisu baš svi vjerovali u nas, ovi momci su prava snaga BiH, otići ću spavati jako sretan

Bosna i Hercegovina je večeras pobjedom nad Latvijom osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a slavili su Zmajevi sa 79:73.

Bosnić: Nisu baš svi vjerovali u nas, ovi momci su prava snaga BiH, otići ću spavati jako sretan

Bosna i Hercegovina je večeras pobjedom nad Latvijom osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a slavili su Zmajevi sa 79:73.

Tako su stigli do treće pobjede u kvalifikacijama, te ne postoji ni teoretska šansa da ostanu bez Eurobasketa.

Nakon utakmice je istu na konferenciji za medije komentarisao selektor Vedran Bosnić.

“Sjajna utakmica, sjajna odbrana. I u prvoj utakmici smo pokazali da je u odbrani ključ. Nevjerovatna odbrana i energija u obje utakmice. Nisu baš svi vjerovali od početka da možemo ovo napraviti. Vjerovali smo u sebe više od ikoga, bodrili smo se i pokazali smo veliki karakter i u teškim trenucima. Igrači su bili u fokusu i bili su spremni. Ispoštovali smo plan na nekih 90% i večeras ću otići da spavam jako sretan”, rekao je presretni selektor Zmajeva, koji su ostvairli veliki uspjeh.

“Dobili smo dvije jako dobre utakmice, posebno ovu večeras, pošto je Latvija jako dobar tim. Došli smo na jedan jako dobar level i svi zajedno uspjeli smo napraviti nešto posebno za našu državu. Veoma sam ponosan i sretan”, dodao je Bosnić.

O nastupu na Eurobasketu još ne želi govoriti.

“Da budem iskren, išli smo od utakmice do utakmice. Svi igrači koji su došli su jako motivisani i dali su nešto za ovaj poseban moment. O tome tek trebam misliti i donijeti najbolje odluke za naš tim. Sada, mislim da svi trebamo samo uživati. Ovo je posebna noć za našu državu. Par godina nismo igrali Eurobasket, pravit ćemo plan za februar i pokušati biti na ovom nivou kao sada.”

Falili su Zmajevima neki sjajni igrači poput Nurkića i Muse, ali Bosnić nije o tome uopšte želio govoriti. Rekao je da su ovi igrači koji su igrali prethodne dvije utakmice prava snaga BiH.

“Bosna je sada u najjačem sastavu. Ovi igrači su došli i odigrali dvije sjajne utakmice. Ovo su igrači koji su naša snaga. U ova tri dana su ovi igrači zaradili veliki kredit od cijele države. Neki nisu mogli doći zbog povreda i ostalog, ali ovi su bili tu.”

“Pozdravljam sve one koji su bili dio ovog i pomogli ovaj projekat”, zaključio je na kraju Bosnić.

kosarkaska reprezentacija bihvedran bosnic
KOMENTARI

KOMENTARI