Sport Centar

Bosnić: Malo smo se prepali pobjede, ali jako sam ponosan na momke

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici upisala novi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, a ovaj je došao na nevjerovatan način.

Bosnić: Malo smo se prepali pobjede, ali jako sam ponosan na momke

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici upisala novi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, a ovaj je došao na nevjerovatan način.

Vodili su Zmajevi cijelu utakmicu, a onda su Finci u posljednjoj četvrtini preokrenuli rezultat i slavili sa 81:77. Uprkos svemu, selektor Vedran Bosnić je izjavio kako je ponosan na svoj tim.

“Rekao sam igračima u svlačionici – jako sam ponosan na njih. Požrtvovanost, borba na nivou, sve je to bilo na pravoj razini. Nažalost, prepali smo se malo pobjede, promašili neke šuteve, a ekipa kao sto je Finska znala je to kazniti. Trebamo nastaviti raditi, hvala navijačima”, rekao je Bosnić nakon utakmice na konferenciji za medije.

“Ovo je test za sve igrače, naredne dvije utakmice. Htjeli smo pobijediti, ali koliko je to bilo realno? Sad smo vidjeli da imamo neki potencijal. Bitno je da sada selektiramo igrače”, dodaje Bosnić.

“Igrali su neki presing non-stop, nismo više imali strpljenja. Trebali su nam samo šut ili dva da pogodimo i pobijedimo. Ali, to je košarka. Nemojte se ljutiti na ove igrače, oni mogu puno dati, vrijeme je pred njima. Posao sam dobio u zadnjih 10 dana. Dakle, ja trebam sada stvoriti neku sliku, a za to mi treba više vremena. Ovi Finci su dugo zajedno. Da li ćemo se mi pojačati? Probat ćemo da dovedemo još jedno pojačanje na vanjskim pozicijama, vidjet ćemo da li ćemo uspjeti”, zaključio je Bosnić.

Medijima se obratio i naš najefikasniji košarkaš u večerašnjem susretu Miralem Halilović, koji je postigao 20 poena.

“Odigrali smo odličnu utakmicu, oni su rekli da smo ih iznenadili igrom i energijom. Kontrolisali smo 35 minuta rezultat. Da li je to neiskustvo ili to što trener kaže, da smo se prepali, ne znam. U tranziciji smo primili neke trojke i tako… Žao mi je što nismo pobijedili, ali mislim da se stvara neka dobra slika reprezentacije, treba podržati ovaj tim”, rekao je Halilović.

finskakosarkaska reprezentacija bihmiralem halilovicvedran bosnic
KOMENTARI

KOMENTARI

ZMAJ
Gost

Ako si na ovu bruku i sramotu PONOSAN tebi bosnicu odmah nocas NOGAAAAAAAA

wpDiscuz