Sport Centar

Bosnić: Drago mi je da ćemo imati Robersona, bit će nam lakše igrati kvalifikacije u Sarajevu

Prošle sedmice dobra vijest je stigla u Košarkaški savez BiH - FIBA je prihvatila aplikaciju za organizaciju kvalifikacionih utakmica u formatu zatvorenog balona u Sarajevu.

Bosnić: Drago mi je da ćemo imati Robersona, bit će nam lakše igrati kvalifikacije u Sarajevu

Prošle sedmice dobra vijest je stigla u Košarkaški savez BiH – FIBA je prihvatila aplikaciju za organizaciju kvalifikacionih utakmica u formatu zatvorenog balona u Sarajevu.

Tako će muška košarkaška reprezentacija naše zemlje od 23. do 30. novembra u takozvanom “bubbleu” biti domaćin susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske i Latvije.

Uskoro se očekuje i da selektor Zmajeva Vedran Bosnić objavi širi spisak reprezentacije BiH za te utakmice.

“Bubble je nešto novo, kako za Evropu, tako i za nas. Imao sam sreću da sa svojim klubom Monsom budem dio prvog ‘bubblea’ u sklopu kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka, koji se igrao na Kipru krajem septembra, nadam se da nam to iskustvo može pomoći. Želio bih ovim putem pohvaliti naš Savez koji je uspio dobiti organizaciju novembarskog ‘bubblea’ u Sarajevu. Sigurno da će nam sada biti lakše igrati u Sarajevu, nego kasnije u februaru negdje drugo, gdje već FIBA odluči”, ističe u izjavi za SCsport.ba prvi stručnjak našeg nacionalnog tima.

Odlična je vijest i da je naturalizovani Amerikanac John Roberson dobio bh. pasoš te će biti na raspolaganju Bosniću.

“Drago mi je da smo završili sve administrativne stvari oko Robersona i da možemo računati na njegovo prisustvo u sljedećim ‘prozorima’. John je u dobroj formi, trenutno jedan od najvažnijih igrača španskog Estudiantesa”, zaključuje selektor BiH.

john robersonkvalifikacije za eurobasket 2021vedran bosnic
KOMENTARI

KOMENTARI